For mange fotografer

Det nytter ikke at uddanne 18 nye fotojournalister om året, når der ikke er arbejde til dem. Sådan lød det flere gange fra talerstolen på Pressefotografforbundets generalforsamling. Claus Julin sagde, at det virkede uoverskueligt at gå i gang som freelancer og spurgte, om det er rigtigt at uddanne 18 fotojournalister om året.

Næstformand i Dansk Journalistforbund Christian Kierkegaard forklarede, at antallet af arbejdsløse er fordoblet på to år, men han sagde samtidig, at hvis man skal have en uddannelse, kræver den et minimum af elever. Og 18 elever er et absolut minimum.

"Vi har verdens bedste uddannelse, vi kan ikke bare stoppe den," sagde Lars Horn fra pressefotografernes bestyrelse.

Christian Kierkegaard mente, at det måske kan være nødvendigt at se på, om man kan ændre indholdet af uddannelsen.

Claus Julin sagde, at det er svært som elev at sige nej til et bijob. I gamle dage var pressefotograferne i lære, her fik de både løn og udstyr. I dag får de 50.000 i SU, mens de går på skolen, og for de penge skal de selv købe fotoudstyr.
Elev Martin Zakoa sagde, at det var svært at begynde på uddannelsen uden at kende noget til hverken ophavsret eller prisliste.

"Det er svært at lære at opføre sig ordentligt, når vi ikke kender til de ting."

Efter en hurtig ordveksling forklarede Søren Pagter fra fotojournalistuddannelsen, at bestyrelsen meget gerne må komme og undervise eleverne i bijobregler, ophavsret og priser.

 

0 Kommentarer