Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:04 19.06.2023 Kerstin Bruun-Hansen

For få frivillige fratrædelser til at undgå fyringer på Berlingske

For få frivillige fratrædelser til at undgå fyringer på Berlingske

Pressefoto, Berlingske Media

Tidligere i dag udløb fristen for at søge om en frivillig fratrædelse i forbindelse med den aktuelle sparerunde på 17 millioner kroner i Berlingske Media.

Sparerunden blev annonceret i sidste uge, og ifølge Journalistens oplysninger er der lagt op til, at 16 stillinger skal skæres væk på Berlingske, mens der på B.T. skal spares 14 stillinger.

På B.T er der ifølge tillidsrepræsentant, Rasmus Skat Andersen, fem medarbejdere, som har søgt om en frivillig fratrædelse.

”Vores mål er stadig, at vi kommer igennem, uden at vi ender i en fyringsrunde på torsdag. Det håber vi stadig, vi kan undgå. Men vi mødes stadig med ledelsen,” fortæller han.

På Berlingske ønsker tillidsrepræsentant Ivar Carstensen ikke at oplyse, præcist hvor mange ansatte der har søgt om en frivillig fratrædelse.

”Men jeg kan sige, at det er ikke nok. Det er der i hvert fald meget, som tyder på. Men jeg har ikke så mange ord i øjeblikket, for vi forhandler stadig, og det er skidesvært,” siger han.

Mandag i sidste uge besluttede både Berlingske og B.T.’s ansatte at nedlægge arbejdet som reaktion på sparerunden. B.T. genoptog arbejdet tirsdag, mens arbejdsnedlæggelsen på Berlingske varede frem til onsdag.

SENESTE NYT

Flere nyheder