Fotojournalistik

Fond lægger ”sindssygt” pengebeløb i ny fotopris til unge talenter

Vinderen modtager 102.000 kroner. Til sammenligning får vinderen af Årets Pressefoto 5.000 kroner

En fond lægger mange tusinde kroner i en ny fotopris, der skal gå til en ansøger, som inden for de seneste to år er dimitteret fra fotojournalistik-linjen på DMJX.

Det oplyser DMJX i en pressemeddelelse.

Samlet vil vinderen af hovedprisen modtage 102.000 kroner, hvoraf pengene både kan bruges på selve produktet, men også til at finansiere en kurator, redaktør eller mentor. Derudover kan noget af præmien også gå til at købe fotoudstyr.

Det er fonden ECCA Family Foundation, der står bag den nye pris. Gennem flere år har fonden støttet studerende fra tredjeverdenslande med legater til DMJX’ internationale fotouddannelse.

Pandora-millliarder

Ud over hovedprisen uddeles der op til tre priser til øvrige nominerede, der hver modtager 27.000 kroner.

”Med samarbejdet med DMJX håber vi at sætte gang i dialog og debatter, samtidig med at vi retter blikket mod nogle af de mest talentfulde unge fotojournalister og giver dem et velfortjent skub i deres videre karriere,” siger Christian Algot Enevoldsen, der er stifter og formand for ECCA Family Foundation.

ECCA Family Foundation ejes og drives af milliardforetagendet North-East Family Office, der nok mest er kendt for at investere på vegne af grundlæggerne af smykkefirmaet Pandora.

”Helt sindssygt”

På DMJX er lektor og faglig leder for Fotojournalistuddannelsen i den grad begejstret, lader han vide i pressemeddelelsen:

”Det er helt sindssygt med en fotopris af denne størrelse. Vinderen af årets pressefoto får til sammenligning 5.000 kroner. Jeg er megastolt over, at vi har fået denne mulighed for at støtte fotojournalistikken og nogle af vores nyuddannede talenter. Det er kæmpekæmpestort,” lyder det.

Det er i alt omtrent 35 personer, der kan søge om prisen, da den kun omfatter bachelor-projekter, der er lavet inden for de seneste to år.

Projekterne skal fokusere på miljø, fællesskab, uddannelse eller sport/kreativitet/kultur. Ansøgningsfristen er 20. maj, og prisen uddeles i juni.

Ifølge pressemeddelelsen skal forløbet efterfølgende evalueres af DMJX og fonden, hvor man vil vurdere, om prisen giver ”det tiltænkte skub til vinderen og de øvrige hædrede fotojournalister”.

0 Kommentarer