Fond giver en halv million til journalistik

Trygfonden uddeler en halv million kr. til en journalist, som i seks måneder skal fordybe sig i viden omkring udsatte børn og unge. Målet er at få fokus på andet end det ekstreme som Brønderslev-sagen

Der er stadig folk, der vil skyde store penge i journalistik. Trygfonden har besluttet at give 500.000 kroner for at »kvalificere« journalistikken om udsatte børn og unge, som projektleder Peter Pilegaard Hansen udtrykker det.

»Der er meget fokus på de ekstreme sager, som Brønderslev-sagen og Tønder-sagen. De skal selvfølgelig dækkes. Man skal bare være klar over, at de er meget ekstreme, og hvis de farver mediebilledet for meget, er der andre problemer, der måske er mere udbredte blandt børn og unge, som så bliver overset,« forklarer Peter Pilegaard Hansen.

Børn og unges trivsel er et af Trygfondens 11 fokusområder, og det handler ofte om udsatte børn og unge, da det er dem, der har det sværest. Fonden har et børneforskningscenter på Aarhus Universitet, og ideen med fellowshippet er, at journalisten skal have sin hverdag her i et halvt år, fordybe sig i den viden, der er på området, og skrive en rapport eller lignende med bud på, hvordan man bedre kan bruge den viden til at dække området journalistisk.

»Der er på nogle områder et hul imellem viden om, hvad der virker, og hvordan det bliver brugt. Den viden arbejder vi på at formidle videre til lærere, socialrådgivere og pædagoger. Men der er også en ide i, at hele befolkningen får indblik i, hvad der virker. Det handler om at kvalificere debatten, så den er væsentlig, og at der ikke bliver sagt forkerte ting,« siger Peter Pilegaard Hansen.

Han nævner som eksempel brugen af den rigtige case:

»Jeg er selv tidligere journalist, og jeg ved godt, at det er nødvendigt med cases. Man kan håbe på, at en journalist med meget viden på området er bedre til at finde cases, som ikke bare er gode, men også er repræsentative for de brede problemstillinger.«

Trygfonden leder efter en erfaren journalist. Der må gerne være tale om en fellow, der tager orlov fra sit nuværende job på et medie, som det også i dag er tilfældet med fellow-ordningen på Syddansk Universitet.

Der vil blive lagt vægt på, at kandidaterne skriver, hvordan de har tænkt sig at bruge deres viden til at lave journalistik på området efterfølgende.

Ansøgningsfristen er 12. marts.

0 Kommentarer