Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:37 23.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Folketinget stemmer for ny lov om seksuel chikane

Et bredt flertal i Folketinget har i dag stemt for et lovforslag om seksuel chikane, der skal være med til at styrke indsatsen mod seksuel chikane og fremme en sund kultur på danske arbejdspladser.

Loven bygger oven på aftalen mellem den forhenværende regering og arbejdsmarkedets parter fra sidste år. Den skal tydeliggøre reglerne på området, så både medarbejdere og arbejdsgivere kender deres ansvar og pligter. Det skal samtidig få større konsekvenser, hvis arbejdspladsen ikke lever op til sine forpligtelser.

”Jeg vil gerne på regeringens vegne rette en stor tak til arbejdsmarkedets parter for det kæmpe arbejde, de har lagt i de trepartsforhandlinger, som førte til den aftale om initiativer til at modgå seksuel chikane, som vi nu er ved at udmønte,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

”Jeg er glad for, at vi med dette lovforslag sikrer et bedre regelgrundlag i sager om seksuel chikane, som kan bidrage til den kulturændring, der er nødvendig for at komme seksuel chikane til livs. Det er et meget vigtigt skridt i den rigtige retning,” tilføjer hun.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder