Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:19 13.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Folketinget sætter hælene i over for EU-Kommissionens medieforslag

EU’s forslag om den såkaldte Media Freedom Act strider mod danske principper på medieområdet.

Sådan lyder det fra et flertal af partierne i Folketinget i en indsigelse til forslaget, der blev indgivet i sidste uge.

Grundkernen i EU-Kommissionens forslag til en Media Freedom Act er at skabe bedre vilkår for medierne i de EU-lande, hvor medier bliver presset af politisk indblanding og censur. Herhjemme er det dog blevet modtaget med en vis portion skepsis fra blandt andre brancheorganisationen Danske Medier, der mener, at forslaget skyder langt forbi målet, når det foreslår at håndtere problemer i enkelte lande med EU-lovgivning for alle lande.

Også flertallet i Folketinget, som er udgjort af alle partier på nær Alternativet, hæfter sig ved, at det ifølge de gældende regler er op til de enkelte medlemslande at regulere og lovgive på medieområdet.

Og det er et stærkt signal at sende til Bruxelles, at Folketinget ikke mener, at EU skal blande sig i national lovgivning, mener Mads Brandstrup, administrerende direktør i Danske Medier.

”Det er vi rigtig glade for, for vi er enormt bekymrede for, at forslaget – stik imod hensigten – ender med at forringe mulighederne for at drive frie, publicistiske medier i EU. I en verden, hvor den frie presse og ytringsfrihed er under massivt pres, skal vi gøre alt for at sikre os, at man ikke laver lovgivning, der svækker netop dette. Derfor er det ikke givet, at vi altid står stærkere ved at lave EU-lovgivning,” siger Mads Brandstrup i en pressemeddelelse.

Han fremhæver, at Danmark har Pressenævnet til at føre opsyn med medierne, og at de danske medier er økonomisk og politisk uafhængige.

”Det må vi ikke sætte over styr, for frie, publicistiske medier er vital demokratisk infrastruktur, der sikrer kontrollen med – og bidrager dermed med tilliden til – vores politiske system i Danmark,” siger han i pressemeddelelsen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder