Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:23 31.03.2023 Ritzau

Folketinget afsætter 1,3 milliarder: ”En stor sejr for danskernes arbejdsmiljø”

Folketinget afsætter 1,3 milliarder: ”En stor sejr for danskernes arbejdsmiljø”

Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Et bredt flertal i Folketinget afsætter 1,3 milliarder kroner i en ny arbejdsmiljøaftale, som Fagbevægelsens Hovedorganisation kalder ”en stor sejr for danskernes arbejdsmiljø”.

”Det er en aftale på et niveau, der er historisk. Jeg er glad for, at alle er med,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) efter forhandlingerne i Beskæftigelsesministeriet torsdag aften.

Aftalen har især fokus på bekæmpelse af det, partierne beskriver som ”social dumping”. Altså situationer, hvor udlændinge arbejder i Danmark til en lavere løn og under ringere vilkår end deres danske kolleger.

Af de 1,3 milliarder kroner afsættes 673 millioner kroner til denne indsats.

Aftalen skal derudover forebygge arbejdsulykker og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Og den skal beskytte lønmodtagere bedre mod farlig kemi.

Den bliver mødt med bifald af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH):

”Arbejdstilsynet er et afgørende værn mod dårligt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk. Hvis ikke tilsynet griber ind over for problemerne, får de alt for ofte lov at fortsætte. Vil vi reelt tage et opgør med stressepidemien? Vil vi knække kurven for alvorlige arbejdsulykker? Vil vi forebygge fysisk og psykisk nedslidning? Alt sammen kræver et stærkt og handlekraftigt Arbejdstilsyn,” siger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH, i en pressemeddelelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder