I torsdags afholdt Folketidende Gruppen generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Lars Hvidtfeldt gjorde status over 2012 og de forsigtige forventninger til 2013.
»Vi forventer et positivt resultat i 2013, men det er et vanskeligt marked, vi lever i,« siger Lars Hvidtfeldt i dag til Journalisten.
Han peger på, at 2012 har været et hårdt år for mediehuset.
»Folketidende kommer ud med et underskud på 3,2 millioner kroner, men de 2,7-2,8 millioner kroner skyldes hensættelser til løn i forbindelse med fratrædelse. Vi var jo igennem en større sparerunde her i 2012, hvor vi i princippet afskedigede 21 medarbejdere,« siger Lars Hvidtfeldt.
Desuden er den grafiske produktion udliciteret til Bangladesh.
Sparerunden var blot den seneste i en længere række, men Lars Hvidtfeldt tror på, at den seneste omgang kan bringe balance i budgettet i år, og dér er det afgørende, at medarbejderne støtter så godt op, som de gør, mener Lars Hvidtfeldt.
»Til trods for at vi var ude i så omfattende en sparerunde – vi var jo ude i loven om masseafskedigelse – så oplever vi virkelig en kampgejst og samarbejdsvilje i hele koncernen, som jeg har stor respekt for. De har virkelig biddraget positivt til at få tingene til at løse sig,« siger Lars Hvidtfeldt.
Desuden har koncernen registreret et lille opsving i interessen for annonceplads.
»Vi kan mærke på annoncesalget, at det går lidt bedre, men vi er kun tre en halv måned inde i året, så det er stadigvæk svært at sige, om det varer ved hele året, men 2013 er startet positivt,« siger Lars Hvidtfeldt.
Udkanten
Selv om kurven muligvis er knækket i annonceafdelingen, så kæmper mediehuset fortsat med den samme udfordring som de øvrige virksomheder i regionen.
»På Lolland-Falster er der en fraflytning fra Guldborgsund og Lollands Kommune på 1.300 borgere om året. Det, at der mangler så mange borgere hvert år, påvirker omsætningen i detailhandelen og efterspørgslen efter håndværkerydelser og os som lokalt mediehus. Vi er meget afhængige af, at det går godt i det lokale samfund. Alt bliver negativt påvirket af den store fra fraflytning fra området,« siger Lars Hvidtfeldt.
Til gengæld har Folketidende Gruppen fordelen af at nå ud til rigtigt mange af dem, der bliver tilbage. Mediekoncernen Folketidende Gruppen dækker nemlig det syddanske øhav med en daglig udgave af Lolland Falsters Folketidende, en række ugeaviser og Danmarks mest lyttede lokalradio – Radio Sydhavsøerne.
»Vi er det medie, man bruger, når man skal kommunikere på Lolland Falster. Det er jo helt klart en af vores store styrker,« siger Lars Hvidtfeldt.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.