Folkeskolen vinder pris for redaktionelt årsregnskab

O-prisen 2014 er netop blevet uddelt til Fagbladet Folkeskolen. De vinder prisen for et redaktionelt årsregskab, hvor de bl.a. har fremlagt antallet af fejl i bladet. »Det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde,« lød det i juryformandens begrundelse

Fagbladet Folkeskolen har netop modtaget Organisationsgruppens pris O-prisen 2014. Det skete umiddelbart inden specialgruppens generalforsamling her til aften.

Folkeskolen vinder prisen for et såkaldt journalistisk årsregnskab, som blev publiceret på folkeskolen.dk i februar sidste år. Med grafer og andre visuelle virkemidler præsenterer de her alt fra antallet af journalister på redaktionen over kildernes kønsfordeling til antallet af fejl i artiklerne.

Ifølge priskomiteens formand, Jon Arskog, var det en enig jury, der valgte at tildele prisen til Folkeskolen.

»Både layout- og indholdsmæssigt er der tale om en flot fremstilling, som mange medier – store som små – kan lære af,« uddybede han ved prisoverrækkelsen.

Skærper etik og troværdighed

Da Folkeskolen sidste år fremlage det journalistiske årsregnskab, interviewede Journalisten bladets chefredaktør, Hanne Birgitte Jørgensen. Hun forklarede, at meningen med regnskabet blandt andet var at signalere selvkritik.

»I medierne er vi jo ofte kritiske over for alle mulige. Men der er en tendens til, at vi ikke er så gode til at være selvkritiske. Journaliststanden ligger også lavt i alle troværdighedsmålinger, men her lægger vi præmisserne åbent frem og prøver at være lige så åbne, som vi gerne vil have, at alle andre er. Vi håber, det højner troværdigheden, at vi åbent står ved vores bommerter,« sagde Hanne Birgitte Jørgensen.

Også O-prisens jury lægger vægt på, at Folkeskolens årsregnskab – som de netop har gentaget for 2014 – kan skærpe etikken:

»Det beviser både over for læseren, redaktionen og organisationen, at der er tale om et relevant og værdifuldt medie, og det bidrager til at skærpe etik, kvalitet og retning for redaktionens arbejde,« sagde priskomiteens formand, Jon Arskog.

Inspiration fra Norge

Ideen til årsrapporten har Folkeskolen fra de norske aviser VG og Aftensposten. Også Berlingske fremlagde sidste år sine fejl i et lignende redaktionelt årsregnskab.

De øvrige indstillede til O-prisen 2014 var:

  • Redaktør Kirsten Skaaning og redaktionschef Sanna Kjær Hansen på Ældresagen NU for et nyt temakoncept i det trykte magasin Ældresagen Nu.
  • Susanne Fasting og Karin Skolnik, 3F’s Kommunikationsafdeling, for deres arbejde med relanceringen af organisationens medlemssite www.3f.dk.
  • Hele Sygeplejerskens redaktion med redaktionssekretær Susanne Bloch Kjeldsen i spidsen for udviklingen af det digitale faglige univers på www.dsr.dk.

Ifølge organisationsgruppen gives O-prisen for et "bemærkelsesværdigt journalistisk eller kommunikationsmæssigt arbejde, der har gjort en forskel for målgruppen eller organisationen". Med O-prisen, som sidste år gik til Fagbladet FOA, følger 5.000 kroner.

0 Kommentarer