»Folk vil ikke have syre om morgenen«

En rasende lytter blev til rigtig god og sjov radio, og Radio24syv undgik at 'syre ud' i morges, roser P1-journalist Bille Sterll over for Journalisten.dk. »Men jeg synes ikke, 24syv har fundet deres egen lyd endnu,« siger hun. Læs ris og ros fra konkurrenten.

En rasende lytter blev til rigtig god og sjov radio, og Radio24syv undgik at 'syre ud' i morges, roser P1-journalist Bille Sterll over for Journalisten.dk. »Men jeg synes ikke, 24syv har fundet deres egen lyd endnu,« siger hun. Læs ris og ros fra konkurrenten.

»Her er Danmarks nye radio, 24syv. Du lytter til programmet "Nattevagten" i en særudgave, i og med at vi sender første gang. Jeg er Mikael Bertelsen, og her ved min side er Mads Brügger.«

Sådan startede Radio24syv i nat klokken fem minutter over midnat. Men hvordan er det gået?

Journalisten.dk har bedt to vidt forskellige konkurrenter tage en fordomsfri lytter i løbet af dagen og fortælle, hvad de synes er godt og skidt.

Den første konkurrent er journalist Bille Sterll. Hun har arbejdet i mange år med både montage, reportage, debat og nyheder på radio. I dag er hun redaktionssekretær på "P1 Morgen".

Hvordan er det gået med morgenfladen, synes du?

»Nu har jeg ikke hørt P1 i dag, men jeg vil umiddelbart skyde på, at ud over interviewet med Helle Thorning-Schmidt og klippene fra nattens åbningsfest så ville jeg have fået de samme historier. Græsk folkeafstemning, brugerbetaling i kommunerne og Danske Banks regnskab.«

Er det ikke godt, at de er med på beatet og har alle de vigtigste nyheder?

»Jo, men hvor er så alternativet, hvis man laver det samme som de andre? Jeg har ikke hørt nogen graverende tekniske problemer, men jeg har heller ikke hørt noget, hvor jeg tænkte 'det var satans'.«

Radio24syv har kaldt morgenfladen for "24syv Morgen", og de har lagt vægt på, at det ikke skal være for mærkeligt. Skal morgenfladen ikke være et hvilepunkt for lytterne?

»Jo, det er rigtigt. Folk vil ikke have syre om morgenen. De skal børste tænder og drikke kaffe til radioen, og de skal have noget at vide. Især på den kanal. De skal ikke have vandede vitser og udsyret radio. Folk vil ikke have flyttet på rutinerne. Omvendt må man så sige, at så bliver det ikke så nyt og anderledes.«

Hvad har ikke været så godt i forhold til morgenfladen?

»Jeg synes ikke, Radio24syv har fundet deres egen lyd endnu. De har ikke en fuldstændig klar mavefornemmelse for, hvordan Radio24syv skal lyde. Når man sidder og skruer på sin radio, så kan man høre forskel på kanalerne – hver kanal har sin tone og sin lyd. Den skal Radio24syv lige finde, og det kan man også høre på værterne. Jeg kender Claus Cancel (morgenvært, red.) som en kanondygtig vært, men det var lidt for stivbenet. Det er sikkert kun, fordi de lige er startet.«

Hvad har du bidt mærke i, som har været rigtig godt?

»Jeg synes, det var fint, at de turde stå ved, at det var en god historie, at de selv var gået i luften. Men det bedste, jeg har hørt her til morgen, var et indslag med en rasende lytter, der simpelthen brækkede sig i telefonen over, at de sad og drak øl i studiet. Det er både fint, sjovt og modigt at spille det. Det er det indslag, jeg vil huske, når dagen er omme. Det er god radio.«

Bille Sterll lægger ikke skjul på, at hun glæder sig til eftermiddagsfladens løsere rammer.

»Jeg glæder mig rigtig meget til at høre nogle af de mere syrede programmer senere på dagen. Det er dér, jeg tror, der kan være noget mere flabet og nyt. Jeg har ikke hørt noget her til morgen, der har været en anderledes måde at lave radio på.«

0 Kommentarer