”Folk er desillusionerede”

Journalisterne på Nordvestnyt har nedlagt arbejdet klokken 13 efter fagligt møde. Forklaring: Avisens ledelse vil ikke biddrage til besparelser.  14 fuldtidsstillinger er i spil.

Journalisterne på Nordvestnyt har nedlagt arbejdet klokken 13 efter fagligt møde. Forklaring: Avisens ledelse vil ikke biddrage til besparelser.  14 fuldtidsstillinger er i spil.Samtlige 48 journalistiske medarbejdere på Nordvestnyt har nedlagt arbejdet efter fagligt møde i dag klokken 13.

»Der har været et bestyrelsesmøde her i går, som var afslutningen på en spareplan, som ledelsen har lagt frem. Den blev godkendt, uden at der er foretaget nogle besparelser på ledelsesplan, og det er folk frustrerede over,« siger tillidsmand på Nordvestnyt Allan Rasmussen til journalisten.dk.

Han uddyber, at sparerunden er dobbelt så hård som den næsthårdeste, avisen har været igennem.

»Der var lagt op til, at ledelsen gik forrest i denne her proces, men det føler medarbejderne ikke, at de har gjort, og det er den primære grund til, at vi går hjem,« siger Allan Rasmussen.

Journalisterne har aftalt at mødes igen i morgen klokken 11 og diskutere, hvordan man kommer videre, men selv for de journalister, der kan blive tilbage, er forventningerne lave.

»Folk er desillusionerede, og de har ikke noget klart billede af, hvor vi skal hen, og det er en frustration, der ligger oven i den primære, som er, at ledelsen ikke er gået forrest,« siger Allan Rasmussen.

»Det er et udtryk for afmagt. Vi har heller ikke stillet nogen krav til, hvad det konkret er, som ledelsen skal gøre. Det handler mest om at sende et tydeligt signal om, at det ikke har været en god omgang det her. Det er et behov for at rase af på en civiliseret måde.«

Allan Rasmussen forklarer, at medarbejderne har været fredet fra sparerunder det seneste år, men inden da, var der sparerunder ved hvert kvartalsregnskab.

Han fortæller, at der i alt skal skæres, hvad der løst kan omregnes til 14 fuldtidsstillinger. Heraf er fire blevet fyret, to er gået frivilligt, to praktikantstillinger og en vikarstilling genbesættes ikke. Derudover bliver der to, der nedlægges ved såkaldt naturlig afgang og ikke genbesættes, mens otte medarbejdere har accepteret at gå på deltid for at undgå yderligere fyringer.

Journalisten.dk arbejder på at få en kommentar fra ledelsen.

1 Kommentar

Mikael Nielsen
1. NOVEMBER 2012
Re: ”Folk er desillusionerede”

Jeg har tidligere herinde fremsat kritik af dagbladet Nordvestnyt. Men her vil jeg faktisk gerne støtte op om journalisterne, for det er på ledelsesplan, at det er gået galt. Og når ledelsen så ikke engang skal rammes af de besparelser på mere end 8 millioner kroner, så er det jo helt grotesk.