»Folk er chokerede på metroXpress«

Gårsdagens udmelding om fyring af hver fjerde på 24Timer samt metroXpress overgik alles forventninger og frygt, fortæller tillidsrepræsentant. Møde i dag med ledelsen.

Gårsdagens udmelding om fyring af hver fjerde på 24Timer samt metroXpress overgik alles forventninger og frygt, fortæller tillidsrepræsentant. Møde i dag med ledelsen.

De kommende nedskæringer på gratisaviserne 24Timer og metroXpress er langt mere omfattende end medarbejderne nogensiden havde gjort sig forestillinger om.

»Omfanget er utroligt voldsomt. Og alle var chokerede i går,« fortæller tillidsmand på metroXpress Rasmus Skat Andersen.
»Jeg havde da heller aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at det skulle være så voldsomt,« siger han.

Tillidsfolkene fra både 24Timer og metroXpress mødes her til formiddag med ledelsen fra de to gratisaviser. Der er tale om et indledende møde, hvor ledelsen skal fremlægge deres planer for, hvad de har tænkt sig at gøre. Dernæst vil tillidsfolkene i eftermiddag orientere deres kollegaer på de to avis.

»Det er svært at se, hvordan vi skal kunne lave samme produkt bagefter med afskedigelse af så mange medarbejdere. Og det er jo ikke fordi, vi i forvejen har haft for mange ansatte. Man kan jo ikke tro, man kan lave en avis bagefter,« siger Rasmus Skat Andersen til Journalisten.dk.

Han bemærker dog, at han længe har haft en forventning om, at der skulle ske en tilpasning af metroXpress og 24Timer. Men altså ikke i det omfang, som der nu er lagt op til.

Bestyrelsesformand Anders Kronborg sagde i går til Journalisten.dk, at afskedigelserne primært vil gå ud over de redaktionelle medarbejdere og fyringerne skal gennemføres inden udgangen af november.

0 Kommentarer