“Folk elsker at hade os”

 

 
SE og HØRs 25 journalister holder lav profil oven på et par ugers heftig modvind i pressen. Artiklen om Stig Tøfting har ramt bladet hårdt. "Min mor ringede. Det var ikke skideskægt," fortæller en af journalisterne.

"I har aldrig skrevet et positivt ord om os i de 15 år, jeg har været medlem af forbundet."

Modtagelsen er overvældende, da JOURNALISTENs udsendte træder ind på SE og HØRs redaktionssekretariat. Manden, der har løftet stemmen, er journalist Peer Kaae. Alle i lokalet vender sig om og stirrer som stamkunderne på et skummelt værtshus.

"Det er ikke så nemt lige i øjeblikket på SE og HØR," siger en mørkhåret kvinde med formildende stemme.

Det er kun et par dage siden, at den tidligere chefredaktør blev ofret, og det "frække" ugeblad blev slagtet i den "pæne" presse.

Bladets journalister og chefer har totalt fejlvurderet konsekvenserne af en artikel i SE og HØRs blad den 6. juni. Forsiden og et opslag er prydet af en alvorsfuld Stig Tøfting. "FAR OG MOR SKUDT" står der på forsiden. På opslaget inde i bladet skriver et anonymt TEAM SE og HØR den tragiske historie om Tøftings forældre.

Dagen før bladet udkom, udsendte landsholdet en pressemeddelelse, hvor de tog stærkt afstand fra artiklen og chefredaktør Peter Salskov. Og så tog pressen ellers fat. SE og HØR og bladets godt 25 journalister havnede midt i en pressestorm, kiosker _boykottede bladet og det værste: Befolkningen var forarget.

"Det var et chok. Vi havde slet ikke regnet med, at vi ville blive lagt for had på den måde," siger Kenth G. Madsen.

Han har været journalist på bladet i seks år og skriver for det meste reportager til SE og HØR. Opslagstavlen over skrivebordet er fyldt op med billeder af kendte. Midt på hænger et nøgenbillede af stripperen Kira. Hun bærer en storgrinende Kenth G. Madsen i sine arme. Hans skrivebord flyder med notesblokke, gamle ugeblade, Ekstra Bladet og B.T. Sidstnævnte tabloid har han ikke meget tilovers for.

"Artiklen om Tøftings tragiske barndom skulle aldrig have været bragt. Men B.T. kammede helt over. De skrev "Føj for satan" i en leder, der fyldte to sider. Det er vist ikke sket siden 11. september. Det kalder jeg hetz og rent hykleri," forklarer Kenth G. Madsen.

Kenth G. Madsen har sin egen forklaring på, at dele af pressen har kastet sig over bladet.
"Vi har altid tiltrukket andre medier. For eksempel kan jeg se, at TV 3 genudsender SE og HØR-serien (red. en doku-soap fra 1999). Nu hedder serien bare Salskovs SE og HØR. Vi er sådan nogen, som alle elsker at hade."

 

Pariaer i pressen
Skråt over for Kenth G. Madsens kontor sidder journalist Peter Bugge. Han vil som en af de få på SE og HØR gerne tale med JOURNALISTEN. Peter Bugge var i praktik på SE og HØR, og han blev ansat umiddelbart efter, han blev færdig på Journalisthøjskolen i år 2000.

"Min mor ringede. Det var ikke skideskægt. De andre skrev jo som om, vi var de værste svin," fortæller han.

"B.T. er de værste hyklere, der findes. Hvad med Peter Brixtofte. Hans børn er da ikke blevet skånet. Og Berlingske Tidende skrev "Kalkuleret ondskab" – slap lige lidt af, så slemme er vi heller ikke! Jeg kan godt følge befolknin-gens reaktion, men at de andre medier langer så hårdt ud, kan jeg slet ikke forstå," siger Peter Bugge.

På trods af, at jobbet som SE og HØR-journalist har lav status i medieverdenen, irriterer det alligevel, når kollegerne på "de fine medier" skælder ud, mener Peter Bugge:

"Journalister på dagbladene håner os og griner af os i det daglige. Men når vi bringer afslørin-ger om for eksempel de kongelige, så bringer de dem. Og så er vi gode nok."

Læs også: Selvcensur på SE og HØR, Udenlandsk presse: Intet privatliv til Tøfting og De hemmelige journalister.

0 Kommentarer