Efter godt en måned i luften har samlet set et par tusinde læsere tegnet abonnement på den nye mobilsatsning Føljeton. Det glæder – ikke overraskende – chefredaktør Lars Trier Mogensen.
»Interessen for Føljeton har været over al forventning, og vi har fået flere abonnenter, end vi har budgetteret med,« siger han.
Tallet dækker dog over, at Føljeton som en intro tilbyder en måneds gratis abonnement til alle læsere. Dermed betaler ikke alle abonnenter for produktet.
»Men det viser stadig en kæmpe interesse i Føljeton. Ikke mindst, da læserne skal give deres bankoplysninger for at få adgang til den gratis prøveperiode. Det er en barriere, som vi spekulerede over, om folk havde lyst til at krydse,« siger Trier Mogensen.
Mangler at ramme formen
Føljeton udkom første gang 5. november i år som det første danske medie, der er sat i verden for at blive læst på en mobilskærm. Hver dag klokken 12.00 udkommer mediet via et nyhedsbrev, der bliver hentet på en web-app.
Læserne får i hver udgave mindst fem hovedhistorier, som ofte strækker sig over flere dage.
Ambitionen bag Føljeton er at følge de vigtigste historier med originale og selvstændige artikler. Det har mediet indtil videre forsøgt at leve op til, fortæller Lars Trier Mogensen.
»Vi er stadig i en beta-version, men vi realiserer vores ambitioner skridt for skridt. Jeg synes, at vi har ramt mange gode artikler, der passer til platformene, men vi udvikler naturligvis hele tiden. For der er steder, hvor vi kan blive bedre.«
Lars Trier Mogensen erkender dog, at Føljeton stadig har langt igen.
»Vores ambition er at fortælle vores historier episodisk, og vi har ikke ramt den version, som vi synes, fungerer bedst. Målet er, at vi inden for et par måneder rammer en formidlingsmåde, der ikke tidligere har været set på det danske mediemarked.«
Redaktør ærgrer sig over begrænsninger
Et andet udviklingspunkt er det daglige nyhedsbrev, der overraskende er blevet en mindre succes.
»Nyhedsbrevet var egentlig bare tænkt som en påmindelse til læserne, men vi har fået så mange positive tilkendegivelser, at vi har besluttet, at vi vil udvikle på den del af produktet,« siger Lars Trier Mogensen.
Holdet bag Føljeton fået 4,4 millioner støttekroner fra Kulturstyrelsens Innovationspulje og tre millioner kroner fra private investorer til teknologisk udvikling.
De penge rækker dog ikke ind i himlen. Føljeton har derfor været nødt til at lave en skarp prioritering.
»Vi har lavet vores brugerflade til et niveau, som nogle Huawei-telefoner og ældre telefoner som iPhone 4 ikke kan håndtere,« siger chefredaktøren og tilføjer:
»Det er ærgerligt, at der er begrænsninger, men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten for at ramme nogle få telefoner. Med det sagt vil vi jo virkelig gerne levere et produkt til alle interesserede, men vi har simpelthen ikke haft kapaciteten til at få problemet løst. Endnu.«
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
" Ikke mindst, da læserne skal give deres bankoplysninger for at få adgang til den gratis prøveperiode."
Det er en rigtig god strategi. Problemet med småbetalinger, som køb af nyheder jo er, er primært den psykologiske faktor; Man skal have kortet op af lommen og det ved man intuitivt koster penge. Hvis man først har denne info er det meget lettere at konvertere gratister til betalende kunder.