Følg trafikken på din hjemmeside

Det er nu muligt at sammenligne den aktuelle trafik på de største websteder time for time. Tallene viser, at mediebrugerne har højst forskellige vaner og døgnrytmer.

Det er nu muligt at sammenligne den aktuelle trafik på de største websteder time for time. Tallene viser, at mediebrugerne har højst forskellige vaner og døgnrytmer.

Ekstra Bladets læsere står tidligt op om morgenen, mens Dr.dk har bedst fat i befolkningen om aftenen. En helt ny måde at opgøre trafiktallene for de største danske hjemmesider betyder, at man kan følge udviklingen i antal besøgende på de største websteder time for time.

Det er FDIM (Foreningen af Danske InternetMedier), der offentliggør Real time-tallene, og det sker efter kritik af, at medierne ellers må vente mere end en måned på at få tallene.

Tager man de aktuelle trafiktal for de seneste 24 timer (klokken 9.00 tirsdag den 14. oktober 2008 til klokken 9.00 onsdag den 15. oktober 2008), viser tallene, at Ekstrabladet.dk for eksempel lagde stærkt ud tirsdag morgen som det mest besøgte websted, men at sitet i løbet af nogle timer tabte til Msn.dk, der stabilt lå på mellem 50.000 og 60.000 brugere hele dagen.

Tallene for de sidste 24 timer viser generelt, at de største hjemmesider har flest besøgende om morgenen og først på formiddagen. En undtagelse er dog Dr.dk, der steg sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen og dermed overhalede TV2.dk.

Onlinechef på Berlingske Tidende, Troels Behrendt Jørgensen, siger, at tallene giver et hurtigt og pædagogisk overblik, men han er skeptisk over for tallenes validitet. De er nemlig baseret på et estimat i forhold til for eksempel antal besøgende de seneste to måneder. Det giver en usikkerhed på plus/minus fem procent.

»Alle vil gerne vide, om for eksempel Ekstra Bladet fik mere trafik, fordi de havde en bestemt historie på forsiden. Men det viser tallene ikke med sikkerhed, fordi der er tale om et estimat,« siger Troels Behrendt Jørgensen, der gerne vil have bedre tid til at lære real time-systemet at kende, før han fælder den endelige dom.

Det er kun medlemmer af FDIM og DRRB, der har mulighed for at trække tal ud af databasen. Andre besøgende kan kun se de 10 mest besøgte sider de seneste 24 timer. Og tallene ændrer sig dermed fra time til time.
Kig selv med her

0 Kommentarer