Føler sig fyret over intranet

Fyens Stiftstidendes Svendborg-redaktør føler, at han blev fyret over avisens intranet, uden at ledelsen talte med ham først.

Fyens Stiftstidendes Svendborg-redaktør føler, at han blev fyret over avisens intranet, uden at ledelsen talte med ham først.

Lokalredaktør i Svendborg for Fyens Stiftstidende Frede Jakobsen fik en noget ubehagelig overraskelse, da han læste på avisens intranet i sidste uge. Her kunne han læse, at der om ganske kort tid ikke længere var en stilling med hans navn på.

Efter at det i sidste måned blev offentliggjort, at Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende slår redaktionerne sammen, stod det klart, at der ville blive behov for omrokeringer. 12 lokalredaktører skal blive til seks, og resten skal enten have nye stillinger eller finde et nyt arbejde.

Da Frede Jakobsen ser brevet på intranettet med den nye cheffordeling, leder han naturligt efter sit eget navn, men forgæves. Han er den eneste, der ikke er nævnt på listen. Det tager han som et tegn på, at der ikke længere er et job til ham.

»Det er jo en klar besked. Journalistik drives af motivation og lyst, og det kunne jeg altså ikke finde noget af efter dén besked,« siger han til Journalisten.dk

Frede Jakobsen er især skuffet over, at ingen fra ledelsen har fortalt ham om planerne, før han altså kunne læse dem selv.

»Det er aldeles uprofessionelt. Det gør man ikke over for medarbejdere, og det har jeg også gjort klart for ledelsen,« siger han.

Som konsekvens af brevet beder Frede Jakobsen om en frivillig fratrædelse. Dermed får han omkring en årslønning med sig, når han forlader Fyens Stiftstidende.

Chefredaktør Per Westergård fra Fyens Stiftstidende mener ikke, det var en fyring, Frede Jakobsen kunne læse på intranettet. Han siger, at ledelsen umiddelbart efter offentliggørelsen inviterede lokalredaktørerne til et fælles møde, hvor de kunne diskutere fremtiden. Et møde, som Frede Jakobsen ifølge Per Westergård afslog at deltage i.

Selv om der ikke er fundet en plads til Frede Jakobsen i den endelige cheffordeling, så mener Per Westergård ikke, at Jakobsen er blevet fyret. Ledelsen har fået mange ønsker om frivillig fratrædelse, og nogle af de stillinger skal genbesættes.

»Der kommer en rotationsrunde, hvor alle medarbejdere kan søge. Dér kunne Frede Jakobsen også have søgt. Men jeg kan ikke garantere, at der er en stilling i Svendborg,« siger Per Westergård til Journalisten.dk.

Per Westergård har modtaget så mange tilbud om frivillig fratrædelse, at han tror, de helt kan undgå fyringer.

»Lige nu har vi 19-20 stykker, der har bedt om frivillig fratrædelse. Jeg tror og håber på, at vi har fået nok ansøgninger til, at vi helt undgår fyringer. Men jeg er selvfølgelig ikke helt sikker,« siger han.

Frede Jakobsen har været på Fyens Stiftstidende i ni år og er med sine 59 år blandt de ældste medarbejdere på avisen. Hans fratrædelse træder i kraft til marts, men han har bedt om stoppe hurtigst muligt.

6 Kommentarer

Finn Arne Hansen
11. JANUAR 2010
Re: Føler sig fyret over intranet

Frede har i sin tid som egnsredaktør på Fyens Stiftstidende gang på gang snydt den lokale avis Fyns Amts Avis for syleskarpe, velgennemarbejdede og vedkommende historier fra Svendborg og omegn. Søren Hansen aner tydeligvis ikke en dyt om Fredes kvaliteter. Frede har så også skrevet nogle bidske kommentarer om de to chefredaktører på Fyns Amts Avis, og derfor ønskede de ham ikke på holdet i Svendborg (gætter jeg).

VH

Finn Arne Hansen, der har arbejdet sammen med Frede i Fyns Amts Avis reportagegruppe og lært meget af ham.

Karin R. Nielsen
9. JANUAR 2010
Re: Føler sig fyret over intranet

Sagen fra Fyns Stiftstidende handler ikke om Frede Jakobsen, men om etik og moral.

Med stigende krav til effektivitet har der sneget sig en kynisme og forråelse ind i den journalistisk ledelse. 

At Søren Hansen her på debatsiden fryder  sig over Frede Jacobsen fyring er kun ris til egen r... Hvis du da ikke allerede er ude af arbejdsmarkedet og din ytring er en slags personlig vendetta? Ellers kan du kan trygt regne med, at hvis du er enig i Fyns Stifttidendes fremgangsmåde, står du for tur næste gang. Men det er du åbenbart helt på det rene med. Det ville vær mere relevant at  skabe  debat om de journalistiske arbejdsforhold, etik og moral. Forråelsen vil bore sig ud i selv journalistikken og gøre den endnu mere fladpandet. Hvem vinder ved det, Søren Hansen? 

Frede Jakobsen
8. JANUAR 2010
Re: Føler sig fyret over intranet

Hvad ved du om det, Søren Hansen? Hvem du så end er.  Hvad er det for en vare, der ikke er leveret? Hvad ved du overhovedet om, hvad for en vare, der skulle leveres? Ikke en skid. Så havde du vel givet et eksempel.

Frede Jakobsen

Michael Bjørnbak Martensen
8. JANUAR 2010
Re: Føler sig fyret over intranet
Fredes indlæg er meget relevant. 
Jørgen Hansen
8. JANUAR 2010
Re: Føler sig fyret over intranet

Kære Søren,

jeg tvivler på at du kender Frede, eller hans arbejde.

mvh 

Flere