Fodboldjournalist: Vi har et godt samarbejde med landsholdet

Tidligere tiders fjendskab mellem pressen og de danske fodboldspillere var langt væk under Europamesterskaberne. »Forholdet skiftede, da nogle ældre spillere stoppede på holdet,« siger Poul Ferdinand Nielsen fra Ekstra Bladet.

Tidligere tiders fjendskab mellem pressen og de danske fodboldspillere var langt væk under Europamesterskaberne. »Forholdet skiftede, da nogle ældre spillere stoppede på holdet,« siger Poul Ferdinand Nielsen fra Ekstra Bladet.

Bedste venner var de ikke – pressen og det danske fodboldlandshold efter Danmarks sejr i VM-kvalifikationen i 2008. Trods sejren boykottede landsholdet pressen.

Ved det – for Danmark – netop overståede EM var forholdet markant anderledes.

»Der er sket en kulturændring omkring landsholdet efter nogle af de gamle spillere valgte at stoppe,« siger sportsjournalist på Ekstra Bladet, Poul Ferdinand Nielsen, til Journalisten.dk.

Han har dækket landsholdet med stigende intensitet gennem de sidste fem-seks år.

»I dag er der intet fjendskab – bare god stemning – og alle spillerne vil tale,« fortsætter han.

Ændringen ligger måske også i, at der i dag er en anderledes positiv stemning omkring landsholdet end i 2008, funderer Poul Ferdinand Nielsen.Men det handler også om indstillingen til pressen.

»Tidligere var et nogle af de ældre spillere – de toneangivende spillere – meget negative omkring pressen. De nye spillere er lettere at have med at gøre. De vil give mere af sig selv, og de accepterer, at pressen er en del af pakken, når man er på landsholdet,« siger EB-journalisten.

Poul Ferdinand Nielsen kalder turen til Ukraine for nogle af de sjoveste 14 dage i sit arbejdsliv. Presset op til deadline var enormt, da landsholdet boede i Polen, men spillede i Ukraine. Og journalisterne rejste med frem og tilbage.

»Under kampen lavede jeg kampreferat til nettet og spiller karakterer til avisen. Derefter drønede jeg ned i mixed zone, hvor spillerne typisk kom en halv time før deadline. Efter et par hurtige interviews skrev jeg artiklerne og hoppede i bussen mod lufthavnen,« siger Poul Ferdinand Nielsen.

Det vildeste arbejdspres var efter kampen mod Tyskland, hvor han slukkede sin diktafon i mixed zone 13 minutter før deadline.

»Vi var et rutineret hold fra Ekstra Bladet af sted, så vi klarede det,« siger Poul Ferdinand Nielsen.

1 Kommentar

Ole Brockdorff
21. JUNI 2012
Re: Fodboldjournalist: Vi har et godt samarbejde med landsholdet

Det var en skammelig dag for landsholdet og landstræner Morten Olsen, da man efter den uventede sejr over Portugal på 3-2 i september 2008 lod kommunikationschef Lars Behrendt meddele sportspressen, at spillerne ikke ville tale med repræsentanterne for et par millioner danske fodboldfans hjemme i Danmark, blandt andet fordi Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Pedersen med rette havde kritiseret det uafgjorte resultat få dage forinden mod Ungarn.

 

Hermed slog ”krænkelsesfundamentalismen” også igennem på fodboldlandsholdet, takket være en gruppe erfarne og egoistiske spillere med anfører Jon Dahl Tomasson i spidsen, der allerede dengang skulle have været sparket ud af landsholdet for sin handling, så alle var sluppet for hans deltagelse under VM 2010, for vi kunne have kommet videre fra gruppespillet i Sydafrika uden denne menneskelige ”klaphat” til at dominere alle de andre spillere på holdet.

 

Imidlertid er det i den sidste ende Morten Olsen som landstræner, der bærer det overordnede ansvar for de 23 udvalgte spilleres menneskelige og intellektuelle adfærd til EM og VM, i særdeleshed når vi taler om forholdet til den nationale sportspresse, og derfor er det rart for alle os fodboldtilhængere, at Poul Ferdinand Nielsen fra Ekstra Bladet kommer med sin positive udmelding i denne artikel om samarbejdet mellem landsholdet og sportspressen under EM 2012.

 

Men nu skal sportsjournalisterne heller ikke blive alt for ”gode venner” med landsholdstruppen, hvilket vores deltagelse ved EM 2012 bar en lille smule præg af, fordi holdet med rette kunne dadles i medierne for, at de ikke var i stand til at holde stillingen 2-2 i den anden gruppekamp mod det samme Portugal, som vi uden problemer besejrede 2-1 i Parken sidste efterår med efterfølgende direkte kvalifikation til EM 2012, og som kunne have betydet, at det i stedet var Danmark som i aften møder Tjekkiet i kvartfinalen.