Fodboldeksperter anklages for inhabilitet

Flere af fodboldeksperterne i TV er for indspiste med landsholdet til, at de har turde sige deres ærlige mening om Olsens tropper. Det mener to kritikere.

Flere af fodboldeksperterne i TV er for indspiste med landsholdet til, at de har turde sige deres ærlige mening om Olsens tropper. Det mener to kritikere.


Nogle af ekspertkommentatorerne under EM været alt for venlige ved landsholdets. De skulle være gået mere til dem, og grunden til at det ikke er sket, er ifølge kritikere, fordi de ikke vil gøre DBU sure, skriver BT i dag.

»Det er tydeligt for os trænere at se, at mange af kommentatorerne er indspiste med landsholdet og hele det system, der spilles. Det er derfor ingen overraskelse for mig, at det er Peter Sørensen (DR), der tør komme med mest kritik i forhold til de typer, der selv står for den samme stil som landsholdet,« siger FC Vestsjælland-træner Ove Pedersen til BT.

Sammen med Christian Porter Schultz, der er kommunikationsrådgiver for idrætspersoner, peger Ove Pedersen på navne som som OB-sportsdirektør Poul Hansen (TV2), Silkeborg-træner Keld Bordinggaard (DR) og FCN-træner Kasper Hjulmand (DR), der har en trænerfortid hos DBU eller er tilhængere af Morten Olsens fodboldfilosofi.

De to kritikere lagde specielt mærke til nogle episoder i søndagens kamp mod Tyskland, som blev sendt på DR. Tidligere U21- og assistenstræner for landsholdet Keld Bordinggaard var ekspertkommentator. Forsvarsspilleren Simon Kjær laver flere fejlafleveringer, der ryger ud over sidelinjen. Keld Bordinggaard forsvarer dem aktivt imens kommentator Henrik Liniger ærgrede sig.

»Jeg undrede mig også over den episode. Det afslører i virkeligheden mest en frygt for at sige noget forkert om landsholdet, fordi man helst gerne vil kunne arbejde for DBU igen. Det siger også noget om, hvordan DBU fungerer,« siger Christian Porter Schultz til BT

7 Kommentarer

Jesper Lundsgaard
22. JUNI 2012
Re: Fodboldeksperter anklages for inhabilitet

 Caruso:

De to store tyske kanaler, ARD og ZDF, har ikke brugt medkommentatorer til fodboldkampe i årevis. Og Rummenigge er én årsagerne til det, da han overhovedet ikke fungerede i rollen som sidekammerat til Gerd Rubenbauer og andre kommentatorer. 

Desværre gik den legendariske fodboldkommentator og -revser Günter Netzer på selvvalgt pension efter VM i Sydafrika for to år siden, og er siden blevet erstattet med Mehmet Scholl, der har overtaget rollen på glimrende vis.

 

Jesper Caruso
21. JUNI 2012
Re: Fodboldeksperter anklages for inhabilitet

Jeg er delvis enig i analysen. En stærk kommentator - Toft, Liniger, Kraul, mv. - kan sagtens kommentere uden en 'ekspert' ved sin side. Omvendt: Hvis bare eksperten bruges korrekt, så kan vedkommende være et plus. Kommentatoren skal formidle og guide seerne igennem kampen - og så skal eksperten analysere og evt. kommentere på udvalgte situationer igennem kampen. Måske blot en enkelt eller to situationer i hver halvleg. Problemet opstår, hvis kommentatoren misforstår eller fejltolker sin rolle - og 'giver (overdreven) plads' til eksperten, så denne nærmest bliver en ekstra kommentator - så bliver man som seer og lytter ofte irriteret på eksperten - fordi vedkommende sidder og ævler 'klogt og indsigtsfuldt' om noget, som enhver hjemme i stuen kan se er banaliteter.

PS: Jeg elsker tyske kommentatorer - og især tyske pause-eksperter. Læs: Netzer, Breitner, Der Kaiser, og senest Kahn under dette EM.  

PPS: Tysk TV bruger også kommentator-par en gang imellem - f.eks. var Rummenigge ekspert under EM-finalen mod Danmark i '92 (med det berømte citat ved Vilforts 2-0-mål: "Es sehe schlecht aus")

Ole Brockdorff
21. JUNI 2012
Re: Fodboldeksperter anklages for inhabilitet

Av, Jesper Caruso, det var ikke så godt, altså den med "afdøde Niels-Christiansen" i min kommentar, for han skulle da vist nok leve i bedste velgående som en bedaget herre på omkring 87 år og æresmedlem af Danske Sportsjournalister. Men jeg savner under alle omstændigheder tiden med Niels-Christiansen og de andre gamle DR-ikoner som blandt andet Svend Gehrs, der sad alene i kommentatorboksen på fodboldstadion, hvor de med et stærkt professionelt følelsesmæssigt engagement formidlede tv-kampene hjem til os fodboldelskere i Danmark, uden at de hele tiden skulle "distraheres" af en medkommentator, der snakker løs om alt muligt ligegyldigt under kampen.

Sportscheferne på DR TV og TV 2 kunne virkelig give seerne en stor "gave" til de kommende fire kvartfinaler, to semifinaler og finalen til EM 2012, ved udelukkende at lade Henrik Liniger kommentere for DR 1 og Flemming Toft for TV 2, og så glemme alt om fodboldeksperterne som medkommentatorer i boksen. Lad disse to dygtige "stemmer" bringe et par millioner fodboldseere gennem de sidste kampe frem til og med finalen søndag den 1. juli, og seerne vil helt sikkert opleve dem folde sig  rigtigt ud med overblik og indlevelse som aldrig hørt før, når bare de slipper for at have en medkommentator ved siden af dem.

Gør det venligst, kære sportschefer på DR TV og TV 2, giv os seere en rigtig god oplevelse.

 

Jesper Caruso
20. JUNI 2012
Re: Fodboldeksperter anklages for inhabilitet
Hvor sørgeligt at læse,at Niels bindestreg er død. Jeg synes ellers lige, jeg har set ham. Er du sikker, Ole?
Peter Nielsen
20. JUNI 2012
Re: Fodboldeksperter anklages for inhabilitet
Spot on, Ole 

Flere