Fodboldeksperter anklages for inhabilitet

Flere af fodboldeksperterne i TV er for indspiste med landsholdet til, at de har turde sige deres ærlige mening om Olsens tropper. Det mener to kritikere.

Flere af fodboldeksperterne i TV er for indspiste med landsholdet til, at de har turde sige deres ærlige mening om Olsens tropper. Det mener to kritikere.


Nogle af ekspertkommentatorerne under EM været alt for venlige ved landsholdets. De skulle være gået mere til dem, og grunden til at det ikke er sket, er ifølge kritikere, fordi de ikke vil gøre DBU sure, skriver BT i dag.

»Det er tydeligt for os trænere at se, at mange af kommentatorerne er indspiste med landsholdet og hele det system, der spilles. Det er derfor ingen overraskelse for mig, at det er Peter Sørensen (DR), der tør komme med mest kritik i forhold til de typer, der selv står for den samme stil som landsholdet,« siger FC Vestsjælland-træner Ove Pedersen til BT.

Sammen med Christian Porter Schultz, der er kommunikationsrådgiver for idrætspersoner, peger Ove Pedersen på navne som som OB-sportsdirektør Poul Hansen (TV2), Silkeborg-træner Keld Bordinggaard (DR) og FCN-træner Kasper Hjulmand (DR), der har en trænerfortid hos DBU eller er tilhængere af Morten Olsens fodboldfilosofi.

De to kritikere lagde specielt mærke til nogle episoder i søndagens kamp mod Tyskland, som blev sendt på DR. Tidligere U21- og assistenstræner for landsholdet Keld Bordinggaard var ekspertkommentator. Forsvarsspilleren Simon Kjær laver flere fejlafleveringer, der ryger ud over sidelinjen. Keld Bordinggaard forsvarer dem aktivt imens kommentator Henrik Liniger ærgrede sig.

»Jeg undrede mig også over den episode. Det afslører i virkeligheden mest en frygt for at sige noget forkert om landsholdet, fordi man helst gerne vil kunne arbejde for DBU igen. Det siger også noget om, hvordan DBU fungerer,« siger Christian Porter Schultz til BT