FOA vinder O-prisen

Nystiftet pris går til to journalister fra FOA, der har afdækket vilkårene for gravide au pair-piger. »Vi taler om et tema i journalistisk verdensklasse,« lyder det fra juryen (opd. 26/2 11.30: De andre nominerede tilføjet)  

Journalisterne Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp fra Fagbladet FOA og FOA.dk har her til aften på Organisationsgruppens generalforsamling modtaget den nye O-pris for en temaserie om au pair-piger i Danmark.

De to journalister har afsløret, at gravide au pairer får inddraget deres opholdstilladelse og bliver sendt ud af landet, når myndighederne opdager, at de er gravide.

Fagbladet FOA lancerede artiklerne i et tema i den trykte version af Fagbladet FOA. På nettet blev serien breaket med et tv-indslag og en temaside, hvor historierne hen over flere måneder blev fulgt op med nye artikler, cases og perspektiver.

I begrundelsen for at give Signe Højgaard og Tue Wettergreen-Paltorp prisen lyder det, at de har belyst en sag på en forbilledlig måde, der viser, hvad fagmedier kan, når de er bedst. 

»Inkluderingen af "blærerøven" Mads Christensen som en overraskende repræsentant og ambassadør for de gravide au pair-piger, er eksempelvis ualmindeligt godt tænkt og eksekveret. Vi taler om et tema i journalistisk verdensklasse,« mener juryen.

Der var 3 nominerede og 9 indstillede til prisen. De to andre nominerede var:

  • Andreas Marckmann Andreassen og Bjørn Åge Mossin fra Journalisten i Danmark og Norge for "Magten og millionerne", en fælles afdækning af kritisable forhold i det internationale journalistforbund IFJ.
  • Lasse Nørgaard for Røde Kors-rapporten "Think differently – the Humanitarian Impact of the Economic Crisis in Europe"

O-gruppen består af omkring 300 DJ-medlemmer på fagblade og i organisationer. Juryen bag prisen er O-gruppens bestyrelse.

Formand for O-gruppen, Jørn Albertus, forklarer, at bestyrelsen har indstiftet den nye pris for at påskønne det arbejde, O-medlemmerne laver.

»Prisen skal vise, at der bliver lavet masser af god journalistik på de her blade. Og så er det en måde at markere O-gruppen på,« siger han.

Prisen kan gives til både journalistik og kommunikation.

»Det afspejler, at nogle medlemmer laver journalistik, og nogle laver kommunikation – og nogle laver begge dele,« siger Jørn Albertus.

Med prisen følger 5.000 kroner.

(Opdateret 26/2 11.30: Oplysning om antal indstillede og de to andre nominerede modtaget og tilføjet)

3 Kommentarer

Anja Dybris
26. FEBRUAR 2014
Også tilykke herfra.
Også tilykke herfra. Fagbladsjournalister (og freelancere på fagblade) producerer som oftest journalistik af høj kvalitet kvalitet.
Michael Riis
26. FEBRUAR 2014
Stort tillykke! Glæder mig
Stort tillykke! Glæder mig til at se/læse det!
nana toft
25. FEBRUAR 2014
Tusinde gange tillykke til
Tusinde gange tillykke til FOA og journalisterne!