Kommunikation

FOA gik på Tinder som ’den danske model’. Det gik ikke helt som håbet…

I et forsøg på at skabe medieomtale op mod demonstrationen imod afskaffelsen af Store Bededag forsøgte fagforeningens presseafdeling sig med et kreativt greb

23 år, blå øjne og ”klar på den vildeste gruppe-date”.

Sådan lød teksten under en Tinder-profil med navnet ’Den danske model’, som man i dagene op til søndag den 5. februar kunne swipe forbi på datingappen Tinder.

Bag profilen gemte sig dog ikke en ung og villig kvinde.

I stedet var det fagforeningen FOA, der for en kort bemærkning var gået på datingmarkedet for at lave larm om demonstrationen imod afskaffelsen af store bededag den 5. februar. Det fortæller FOA’s presse- og informationschef Klaus Lange.

”Og i krig og kærlighed gælder som bekendt alle kneb,” forklarer han.

Læste man længere ned i profilteksten, fremgik det da også, at ’Den danske model’ inviterede til at møde sin date på Christiansborg Slotsplads søndag den 5. februar klokken 14 sammen med alle dem, der vil bevare store bededag.

”Jeg tænder virkelig på tanken om, at du kommer. I øvrigt er jeg 100 år ældre og altid klar på en trepart,” slutter profilteksten.

Virkede ikke

Det var presse- og informationschefen selv, der fik ideen til, at FOA skulle gå på Tinder.

”Tanken bag var, at det skulle skabe noget omtale i medierne. Vi kunne se, at vi havde godt fat i vores egne medlemmer i forhold til demonstrationen, men vi ville også gerne række ud til nogle andre målgrupper,” siger Klaus Lange.

Virkede det?

”Det korte svar er nej. Hvis det havde virket, var der jo nogen, som havde skrevet om vores gimmick, før demonstrationen blev afholdt. Og det var der ikke. Men vi havde mange gode grin i ideudviklingsprocessen, og det har kun kostet os et par hundrede kroner,” fortæller Klaus Lange.

Han ved ikke, hvor mange der nåede at matche med Tinder-profilen, før FOA lukkede den igen.

”Men der var overraskende mange, der hookede op med os. Fortrinsvis ældre mænd, men faktisk folk i alle aldre og køn,” siger han.

En fin investering

Selvom strategien om at få medieomtale om dermed større opmærksomhed om bededags-demonstrationen ikke virkede, er Klaus Lange stadig glad for Tinder-tiltaget.

”Folk må gerne mene, at det er plat. Men indsatsen var lav, og ideen havde potentiale til at skabe opmærksomhed. Så i vores bog var det en fin investering,” siger han og tilføjer:

”Hvis man har et par hundrede kroner på et annoncebudget er det godt givet ud engang imellem at kaste sig ud i nogle lidt vildere ideer end det traditionelle.”

Kunne I finde på at bruge Tinder i jeres kommunikation igen en anden gang?

”Nej, det tænker jeg ikke. Det afhænger selvfølgelig af, hvad man gerne vil opnå, men der er også en vis overraskelseseffekt i det, og hvis man hele tiden går og gør det, så ryger gimmicken jo lidt,” siger Klaus Lange.

0 Kommentarer