FOA-chef om A-Pressen: »Det er sgu ikke godt nok«

Underskuddet vokser i fagbevægelsens medieselskab, A-Pressen. Med til at trække ned er MetroXpress og MediaWatch.dk. Det er på tide at opgive stormagtsdrømmene, lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen.

Underskuddet vokser i fagbevægelsens medieselskab, A-Pressen. Med til at trække ned er MetroXpress og MediaWatch.dk. Det er på tide at opgive stormagtsdrømmene, lyder det fra FOA-formand Dennis Kristensen.

Endnu en gang er der triste nyheder om A-Pressen. For nylig besluttede LO-toppen at skære i støtten til Avisen.dk. Og denne gang drejer det sig om det nye årsregnskab for 2010, hvor der for tredje år i træk er underskud på budgettet.

2010 endte således med et underskud på driften på godt to millioner kroner, hvilket dog er en lille forbedring fra året før. Men på grund af nedskrivninger på A-Pressens andele i gratisavisen MetroXpress og mediehjemmesiden Mediawatch.dk steg underskuddet fra 4,5 millioner i 2009 til næsten 20 millioner i 2010. Det skriver Børsen i dag.

Og det voksende underskud får nu formand for FOA Dennis Kristensen til at stille alvorlige spørgsmålstegn ved LO's fortsatte engagement i A-Pressen.

»Det er sgu ikke godt nok. Jeg mener personligt, at de seneste års resultater bør medføre, at vi tænker os noget bedre om med hensyn til, hvad gamle LO-penge skal bruges til,« siger Dennis Kristensen til Børsen.

Han er heller ikke tilfreds med satsningen Avisen.dk's journalistiske gennemslagskraft og mener ikke, hjemmesiden har lykkedes med at forvandle LO's millioner af støttekroner til en ny mediedagsorden med fokus på arbejdsmarkedet.

»Jeg synes ikke, man kan sige, at vi har haft en særlig heldig hånd, når det gælder presseprojekter, og jeg mener, det er på tide at opgive gamle stormagtsdrømme om at sætte store bladhuse på benene,« siger Dennis Kristensen.

A-Pressens direktør, Bjarne Salomonsen, er ikke enig i Dennis Kristensens betragtninger og mener, at mange af A-Pressens satsninger har været en succes.

»Jeg vil sige, at vi har været fantastisk heldige med vores investeringer. MetroXpress er en guldgrube på sigt, og vi forventer, at Mediawatch når breakeven i andet halvår. Og hvad Avisen.dk angår, så har den på kort tid opnået et journalistisk gennemslag, der er dobbelt så stort som forventet ved etableringen,« siger han til Børsen.

A-Pressens egenkapital er på blot tre år faldet med 65 millioner kroner. Selskabet stod ellers stærkt, da det i 2007 solgte sit gamle hovedkvarter på Kalvebod Brygge og pludselig stod med 200 millioner kroner på kistebunden. Men i årsregnskabet for 2010 er egenkapital krympet til 135 millioner kroner.

LO-ledelsen besluttede tilbage i maj at reducere sin medieindsats. Beslutningen var en del af en større sparerunde i LO, der gik ud over hver femte medarbejder i organisationen. Besparelserne ramte for eksempel Ugebrevet A4, der måtte afskedige fire medarbejdere, efter at deres budget blev skåret ned fra 13 millioner til 10 millioner kroner.

Også Avisen.dk var på det tidspunkt i farezonen, men fik forlænget sit budget til 2012.

0 Kommentarer