Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:18 24.06.2022 Ritzau

FN: Palæstinensisk journalist blev dræbt af israelske skud

Det tyder på, at journalisten Shireen Abu Akleh, der arbejdede for tv-stationen Al Jazeera, 11. maj blev dræbt af skud fra israelske styrker.

Det oplyser en talsmand for Sekretariatet for FN’s Højkommissær for Menneskerettigheder (OHCHR).

”Vi i FN’s menneskeretskommissariat har afsluttet vores uafhængige monitorering af hændelsen. Skuddene, som dræbte Abu Akleh og sårede hendes kollega Ali Sammoudi, kom fra israelske sikkerhedsstyrker og var ikke vilkårlige skud fra bevæbnede palæstinensere,” siger OHCHR-talskvinde Ravina Shamdasani.

Informationerne kommer fra henholdsvis israelsk militær og den palæstinensiske rigsadvokat, tilføjer hun.

Den palæstinensisk-amerikanske journalist blev dræbt, mens hun dækkede en israelsk militæroperation i en flygtningelejr i byen Jenin.

FN-kontoret har blandt andet brugt foto, video og lydmateriale som baggrund for sine vurderinger. Det har også besøgt gerningsstedet, konsulteret eksperter og gennemgået officiel kommunikation samt interviewet vidner. På den baggrund har man fundet frem til, at syv journalister ankom ved den vestlige indgang til flygtningelejren kort efter klokken 06.00 lokal tid. Omkring klokken 06.30 drejede fire af journalisterne ned ad en vej, og her blev ”flere enkelte, tilsyneladende målrettede kugler skudt i retning af dem fra det sted, hvor der var israelske sikkerhedsstyrker”.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder