Flyvevåbnet tavs om indsats i Libyen

Flyvevåbnet har ikke ønsket at tale med pressen om den danske indsats i Libyen. Timingen er ikke rigtig, lyder det fra Flyvertaktisk Kommando (Rettet).

Flyvevåbnet har ikke ønsket at tale med pressen om den danske indsats i Libyen. Timingen er ikke rigtig, lyder det fra Flyvertaktisk Kommando (Rettet).

»Jeg må bede jer om at lade os være, indtil vi er på plads«.

Sådan lød beskeden fra flyvevåbnet til Jyllands-Posten, der var interesseret i at dække den danske indsats i Libyen. Det skriver avisen i dag.

Journalist Peter Ernstved Rasmussen fra Jyllands-Posten var taget til militærbasen Sigonelle på Sicilien, hvor de danske jagerfly holder til under aktionen mod Libyen. Han var taget ud til basen uden en foregående aftale, efter han uden held havde prøvet at få kontakt til en presseofficer på basen.

Her blev han bedt om at forlade området. Alt kommunikation skal ifølge Flyvertaktisk Kommando foregå gennem Karup i Danmark.

Søndag indkaldte Flyvertaktisk Kommando så til pressemøde. Ifølge Jyllands-Posten dukkede pressen op, men de fik lov at vente i næsten fire timer, inden de fik at vide, at pressemødet var aflyst.

»På et tidspunkt bliver der mulighed for, at pressen kan tale med en enkelt eller to medarbejder og få taget nogle billeder (på basen på Sicilien, red.). Men her på tredjedagen efter at vi er deployeret, bliver jeg nødt til at sige, at det ikke er nu. Timingen er ikke rigtig,« siger chef for Flyvevåbnet, generalmajor Henrik Røboe Dam til Jyllands-Posten i dag.

»De udsendte skal koncentrere sig om det, der er sendt ud for at lave. Ikke for at tale med pressen, uanset om det er Sicilien, Afghanistan eller Libanon. Det må pressen respektere«.

Rettet: Overskrift fra "Libyen indsats" til "indsats i Libyen".

0 Kommentarer