Flyttedag hos Aller

Klokken 15.55 i dag skal den sidste flyttekasse være pakket hos Aller Press i Valby. På mandag starter bladhuset sit nye liv i de moderne lokaler på Havneholmen i København.

Klokken 15.55 i dag skal den sidste flyttekasse være pakket hos Aller Press i Valby. På mandag starter bladhuset sit nye liv i de moderne lokaler på Havneholmen i København.

Stemningen er spændt i Aller Press' gamle lokaler i Valby. Det er sidste dag, bladhuset har hjemme i de snoede gange og rodede kontorer. Et stadigt stigende behov for samarbejde på redaktionerne har gjort, at de gamle, stemningsfyldte lokaler er blevet for trange. Redaktør for magasinerne Mad & Bolig og Antik & Auktion Søren Anker Madsen siger til Journalisten.dk, at folkene på Aller har glædet sig helt vildt til flytningen.

»Det er jo et vanvittigt fedt hus, vi flytter ind i. Det gamle har meget sjæl og patina, som man kan mærke, når man går rundt, men de nye lokaler passer meget bedre til vores behov.«

Arbejdsgangen på Aller har udviklet sig meget, siden de flyttede ind i Valby. De små kontorer og snoede gange var ikke skabt til store redaktioner og samarbejde mellem journalisterne. Dét er de nye lokaler på Havneholmen i større grad bygget til. Søren Anker Madsen siger, at selv om han glæder sig til det nye kontor, så er det alligevel med en smule vemod, at han lukker låget til den sidste flyttekasse senere i dag. Men han håber, det nye sted kan give redaktionerne en humørindsprøjtning.

»Jeg håber, at vi alle sammen får et mentalt løft. Der har været snakket meget om finanskrisen hen over foråret, og det kan godt mærkes til tider. Når vi starter på mandag, så er alt nyt og lækkert, og det kan sikkert give os en masse energi.«

Det er ikke bare nye lokaler, der venter de ansatte på Aller. De er blevet bedt om kun at pakke maskiner og papirer ned. Når de møder mandag morgen, vil deres nye kontorer også være indrettet med nye møbler. Indretningen på det nye kontor bliver da også væsentligt anderledes end den gamle.

»Det er jo meget hyggeligt, når folk har gulvtæpper på deres kontorer, men sådan ser mediebranchen ikke rigtigt ud mere. Vores hus i Valby ligner meget, sådan som en redaktion så ud i 40'erne. Nu skal vi vænne os til, at der er glas rundt om vores kontorer. Det kan jeg godt blive lidt nervøs over.«

Journalisten.dk bringer i starten af næste uge et tv-indslag om Allers første dag i det nye hus. Her og nu, kan du se det gamle hus i Valby og høre anekdoter fra det gamle domicil.

0 Kommentarer