Flertal klar til at hjælpe DR

Partiernes medieordførere blev i dag enige om at se på mulighederne for et nyt licenssystem. Det kan på længere sigt betyde flere licenskroner i DR-kassen.

Partiernes medieordførere blev i dag enige om at se på mulighederne for et nyt licenssystem. Det kan på længere sigt betyde flere licenskroner i DR-kassen.

Hensigten, som der var enighed om blandt alle partier, er, at skære ned på antallet af sortseere for på den måde at hjælpe på DR’s dårlige økonomi.

»Vi havde en god og konstruktiv drøftelse i medieforligskredsen om DR's situation og blev enige om at prøve at gøre en ekstra indsats for at få flere sortseere til at betale licens. Derfor besluttede vi at fremrykke den midtvejsevaluering af licenssystemet, som ifølge den gældende medieaftale mellem partierne skal gennemføres primo 2009. I denne evaluering undersøges forskellige midler til at få flere sortseere til at betale licens,« udtaler kulturminister Brian Mikkelsen skriftligt.

Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen er efter beslutningen »super glad« på DR’s vegne.

»Efter mange offentlige skænderier omkring DR, så er jeg glad for, at vi er enige om, at der skal gøres noget. Det var et møde med stor konstruktivitet hos ordførere og kulturministeren,« siger han til Journalisten.dk.

Han håber, udfaldet af evalueringen vil pege på det licenssystem, Socialdemokratiet tidligere har foreslået, nemlig et frameldingssystem i stedet for et tilmeldingssystem. I et frameldingssystem vil hver husstand automatisk være tilmeldt som licensbetaler, hvorefter man kan framelde sig på en tro- og love-erklæring

»Det vil spare en masse bøvl og bureaukrati, både for DR, men også for detailhandelen. Hvis man lander på den ordning, vil det være en win-win situation,« siger Mogens Jensen.

Også SF’s medieordfører Holger K. Nielsen håber, at pilen kan falde ud på et frameldesystem.

»Jeg håber, det kan blive en hjælpende hånd til DR. Men hvor stor den økonomiske betydning vil blive, ved jeg ikke,« siger han.

Ifølge DRs antagelser findes der i øjeblikket 180.000 sortseere i landet. Medielicensen er i øjeblikket 2190 kroner om året.

Ifølge kulturministeren vil medieforligskredsen blive klar til at træffe beslutninger i sagen i løbet af foråret.

0 Kommentarer