Flere millioner til støtte

Information og Kristeligt Dagblad har fået forlænget den økonomiske støtte fra Dagspressens Finansieringsinstitut. I årene 2002 til 2004 får Information i alt 13,5 millioner kroner, mens Kristeligt Dagblad modtager 13 millioner kroner.

I forvejen har Information fået 22 millioner kroner for årene 1998 til 2001, mens Kristeligt Dagblad for samme periode har fået 20 millioner kroner. Summa summarum: De to aviser har tilsammen fået bevilget i alt 68,5 millioner kroner for årene 1998 – 2004.

Meningen var, at de to aviser skulle kunne klare sig selv efter den første bevilling. Informations chefredaktør Jacob Mollerup forklarer nødvendigheden af den nye millionindsprøjtning således:

"De penge, der skulle have givet avisen et fundamentalt løft, har i stedet sikret os skindet på næsen. Det har været meget svære år med benhård priskrig på abonnementer," siger Jacob Mollerup.

Kristeligt Dagblad har fortsat den stigning i oplaget, der begyndte, inden støttemillionerne begyndte at rulle. Og visionen er stadigvæk, at avisen skal kunne klare sig selv.

"Støtten skal give os luft under vingerne, så vi selv kan flyve. Men det tager lang tid fra, at man forbedrer en avis, til abonnementstal og økonomi følger med," siger Erik Bjerager, chefredaktør på Kristeligt Dagblad.

 

0 Kommentarer