Flere journalister i arbejde

Der er sket et fald i ledigheden blandt DJs journalister. Inden for det seneste år er ledigheden faldet med 24 procent, og der er sket en fremgang i beskæftigelsen på 500, hvilket svarer til 5 procent.

Der er sket et fald i ledigheden blandt DJs journalister. Inden for det seneste år er ledigheden faldet med 24 procent, og der er sket en fremgang i beskæftigelsen på 500, hvilket svarer til 5 procent. Det er således kun 6,2 procent af DJs medlemmer, der er på dagpenge eller i aktivering i juni i år mod 8,2 procent sidste år.

I følge konsulent Per Nielsen fra Dansk Journalistforbund er det blandt andet en større villighed blandt medlemmerne til at tage arbejde inden for kommunikationsbranchen, der har gjort forskellen.
»Vores hurtigst voksende gruppe er kommunikationsgruppen. Og vi har da også kunne se, at folk i højere grad tør prøve kræfter med jobs uden for den traditionelle medieverden end tidligere. Det er en positiv tendens, at folk ser sig selv som havende flere kompetencer end for eksempel at kunne skrive for et dagblad,« siger Per Nielsen.

0 Kommentarer