Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:34 01.03.2022 Anna Sol Jørgensen

Flere journalister anholdt under russisk demonstration mod krig

Flere journalister og mediefolk blev anholdt i Moskva, da de dækkede en demonstration mod Ruslands invasion af Ukraine.

Det skriver Safety of Journalists Platform.

Ifølge organisationen tæller de anholdte tre journalister fra den russiske kanal Radio Free Europe/Radio Liberty, der blev bragt til en politistation i nærheden, hvor de blev løsladt uden at blive sigtet efterfølgende.

Safety of Journalist Platform oplyser, at der har været meldinger om flere andre journalister, der er blevet fængslet, på trods af at de var tydeligt identificerbare som journalister. Blandt andet blev en journalist for Interfax anholdt, da han tog billeder af et ’No to War’-banner under en demonstration.

”Internationale pressefrihedsorganisationer fordømmer anholdelserne som et forsøg på at fortie dækningen af anti-krigsbevægelsen i Rusland,” lyder det fra Safety of Journalists Platform.

Ruslands myndigheder har i det hele taget holdt skarpt øje med medierne under invasionen af Ukraine og har indført flere regler om, hvilke kilder og ord der må bruges. Hvis medierne bruger andet end officielle russiske kilder eller kalder invasionen for ’invasion’ eller ’krig’, kan de straffes med en bøde på 400.000 kroner.

SENESTE NYT

Flere nyheder