Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:36 21.08.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Flere fagforbund efterlyser retningslinjer for AI

Flere fagforbund efterlyser retningslinjer for AI

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skal man sige det til sin chef, hvis man bruger kunstig intelligens som en chat-robot på sit arbejde? Eller kan man få lidt hjælp fra AI-robotterne uden at informere chefen?

Det er nogle af de spørgsmål, som flere fagforeninger, som Radio4 har været i kontakt med, bliver stillet.

Fagforeningen IDA har fået henvendelser af dén karakter. Det samme har DJØF, fagforeningen Kommunikation & Sprog og Den akademiske fagforening DM.

Derfor bør virksomheder have retningslinjer, siger Bella Lea Buono, chefkonsulent i DJØF’s rådgivningscenter, til Radio4.

”Der er brug for, at virksomheder og organisationer tager stilling til, hvad må man her hos os? Hvad må man i forhold til ChatGPT og kunstig intelligens i det hele taget? Hvor meget må man bruge det, og i hvilken sammenhæng må man bruge det? Der er brug for, at man tager stilling og får skrevet noget ned, så alle medarbejderne er klar over det,” siger hun.

Camilla Gregersen, forperson i Den Akademiske fagforening DM, er enig i, at virksomheder bør have retningslinjer for brugen af kunstig intelligens. Det kan nemlig være et problem, hvis medarbejdere bruger det uden nogen retningslinjer.

”Man kan komme til at bruge det forkert, og man kan komme til at fodre for eksempel ChatGPT med nogle informationer, som man ikke skulle,” siger hun til Radio4.

SENESTE NYT

Flere nyheder