Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:23 01.03.2022 Sebastian Goos

Flere danske medier vil ikke skrive ’Kiev’

Politiken, Jyllands-Posten og Zetland har valgt at holde op med at skrive ’Kiev’ eller ’Kijev’ i artikler, hvor de nævner Ukraines hovedstad.

Det oplyser de tre medier uafhængigt af hinanden.

I stedet kommer medierne fremover til at skrive ’Kyiv’, da det ifølge medierne er et ønske fra ukrainsk side, at man læner sig tættere op ad det ukrainske stednavn Київ.

På Twitter opfordrer Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Gjertsen også Ritzau og andre danske medier til at gøre det samme.

Dansk Sprognævn udgav dog i fredags en guide til ’Ukrainske navne i danske tekster’, hvoraf det fremgår, at Ukraines hovedstad retteligt bør skrives som ’Kyjiv’ på dansk. ”Men Kyiv er mere udbredt internationalt og har derfor formentlig fremtiden for sig,” tilføjer Dansk Sprognævn, der derfor anbefaler ’Kyiv’.

Twitter tilføjer Marchen Gjertsen også, at Jyllands-Posten fremover vil omtale Hviderusland som Belarus, hvilket er den engelske eksonym af landet, der på dansk kaldes Hviderusland. Sidste år besluttede det danske udenrigsministerium også at bruge betegnelsen Belarus i stedet for Hviderusland.

SENESTE NYT

Flere nyheder