Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:30 29.04.2021 Anna Sol Jørgensen

Flere chefredaktører støtter Støjbergs lovforslag om tv fra rigsretten

Chefredaktører fra flere danske medier bakker i et fælles høringssvar op om forslaget om at tillade direkte transmission af lyd og billeder fra rigsretssagen om tidligere integrationsminister Inger Støjberg.

”Vi hilser som ansvarshavende chefredaktører for Politiken, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Watch Medier det private lovforslag L 187 om øget offentlighed ved Rigsrettens offentlige forhandlinger ved transmission af lyd og billede velkomment og kan varmt støtte forslaget,” står der i høringssvaret, der også er lagt ud på JP/Politikens Hus’ hjemmeside.

Det er Inger Støjberg selv, der har fremsat forslaget, der har mødt modstand fra blandt andet dommerforeningen. Formanden for foreningen mener, at det kan skade retssikkerheden, hvis vidneudsagn transmitteres. Også justitsminister Nick Hækkerup (S) er kritisk over for forslaget.

Chefredaktørerne køber dog ikke argumenterne imod forslaget.

”Vi har forståelse for disse indvendinger og de hensyn, de er udtryk for, men finder ikke, at de – hverken enkeltvist eller samlet – opvejer de tungtvejende hensyn til en øget offentlighed i rigsretssager, der tager reelt hensyn til den offentlige interesse i de offentlige forhandlinger ved Rigsretten,” står der i høringssvaret.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder