Flere billeder i avisen

"Der er kommet begivenheder i avisen, som vi ellers ikke ville have fået."

"Der er kommet begivenheder i avisen, som vi ellers ikke ville have fået."

Det siger Niels R. Hansen, der er redaktionssekretær og tovholder i den gruppe, der følger og analyserer forsøget.

Gruppen kan også konstatere, at der er kommet flere billeder i avisen. Både fra aftenmøder og fra akut opståede situationer, hvor der ikke er en fotograf i nærheden. For eksempel da det en aften brændte på torvet i Kjellerup få skridt fra redaktionen, hvor journalist Adam Haff var på arbejde.

"I går var der en kæmpestor flok svaner i Gudenåen ved Mårslev. Det så journalisten, tog et billede og skrev en lille sjov tekst. De ville være fløjet, inden vores fotograf kunne nå at komme. Det kan godt være, der er nogle, der synes, sådan et billede er latterligt og ligegyldigt, men for læserne i Mårslev er det sjovt at se. Det kan da også godt være, at lokalredaktøren har tænkt, at så er han fri for at skrive tekst til de tre spalter," siger Niels Hansen.

Han fortæller, at der også har været eksempler på journalister, der har taget billeder, der burde være taget af en fotograf. For eksempel tog en journalist kamera med på en reportagetur til Christiansborg, selv om der var bestilt en fotograf fra Nordfoto. Det endte med, at der blev brugt et par af fotografens og mange af journalistens billeder.

"Konklusionen blev, at når journalisten er sammen med en fotograf, så skal man koncentrere sig om det, man er god til: Skrive en god tekst. Der er måske nogle, der har slået for meget ud med armene, men jeg er overbevist om, at forsøget finder sit leje inden så længe."

Omvendt er der nogle journalister, der har fundet ud af, at de skal overvinde deres egen blufærdighed, hvis de skal rejse sig og gå op foran en fyldt teatersal og tage et billede af et dilettantstykke.

Læs også: Journalister og fotografer lige dårlige, Jammerlige vilkår, Fotograferne skal tage billederne alvorligt, Traditionelle halvgamle fotografer og 30 billeder på tre måneder.

 

0 Kommentarer