Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:52 03.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Flere ærgrer sig over udsigt til ”fortsat voldsom forskelsbehandling” mellem medier

Der er overordnet set gode takter i det medieudspil, som kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i dag har præsenteret. Der er dog et stort men, lyder det fra både DI Digital og Grakom, der er erhvervsorganisationen for kommunikationsindustrien.

Grakom er nemlig ærgrelige over, at ”der reelt lægges op til en fortsat voldsom forskelsbehandling af dagblade, magasiner og ugeblade”, lyder det i en pressemeddelelse.

Det skyldes, at magasiner og ugeblade ikke kan søge mediestøtte, ligesom at de betaler fuld moms, i modsætning til aviserne.

”Magasiner, ugeblade og andre mindre medier uden støtte oplever, at de udkonkurreres online af dagblade, der får både mediestøtte og nulmoms. Særligt på fremtidens mediemarked på nettet er det helt afgørende, at medierne får lige vilkår og konkurrence,” siger Thomas Torp, administrerende direktør i Grakom, i pressemeddelelsen.

Branchefællesskabet for teknologi- og kommunikationsvirksomheder, DI Digital, står tilbage med samme ærgerlige følelse.

”Det ville kunne have støttet vokseværket i magasinpressen og øget den publicistiske og digitale mangfoldighed. Det har vi hårdt brug for lige nu i samtalen om vores demokratiske værdier,” siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg i en pressemeddelelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder