Flensborg-journalist slap for at dække sin egen fyring

Sportsjournalisten Marc Peetz fik torsdag den usædvanlige opgave at skrive om sin egen fyring som assistenttræner for DGF Flensborgs fodboldhold.

Sportsjournalisten Marc Peetz fik torsdag den usædvanlige opgave at skrive om sin egen fyring som assistenttræner for DGF Flensborgs fodboldhold.

»Det eneste der topper det, er vel at skulle dække sin egen begravelse,« siger Marc Peetz om den opgave, han som dagens eneste mand på sportsredaktionen på Flensborg Avis sad med.

Dagens store sportsnyhed i den danske mindretalsbefolkning er nemlig fodboldklubben DGF Flensborgs fyring af førsteholdets assistenttræner. Og den assistenttræner er selv samme Marc Peetz.

Det er imidlertid lykkedes Peetz at overtale en kollega til at bruge noget af sin fridag på at komme ind på redaktionen og skrive artiklen.

»Jeg er meget skuffet over den fyring, så jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle vinkle historien, uden det blev for tydeligt, at det var mig selv, der skrev artiklen. Jeg har jo en holdning til tingene, men det er ikke min opgave at servere en underliggende dagsorden,« siger han.

Planen var ellers at holde artiklen i en kort, objektiv form med udtalelser fra cheftræneren og klubbens formand, men med kollegaens adkomst er der nu åbnet for en mere farverig dækning.

Marc Peetz har ellers i flere år haft en dobbeltrolle med dækning af de kampe, hans eget hold spiller, og det, mener han selv, har fungeret udmærket.

»Som assistenttræner har jeg kunnet holde lidt distance til tingene. Efter kampen har jeg altid talt med min cheftræner og modstanderholdets træner og forskellige tilskuere, jeg kender, for at få et dækkende syn på kampen. Jeg har da heller aldrig fået nogen negative reaktioner for mine kampreferater. Tværtimod har jeg fået ros for, at det er lykkedes mig at komme så godt rundt om tingene,« siger Peetz.

DFG (Dansk Gymnastik Forening) Flensborg spiller i den tyske Kreisliga, hvilket svarer til serie 1 eller 2 i den danske fodboldturnering. Som assistenttræner har Marc Peetz brug to aftener om ugen på træning, samt hver anden weekend til kamp. På grund af hans arbejde som sportsjournalist har det kun været hver anden kamp, han har kunnet være med til.

Nu ser det imidlertid ud til, at han for fremtiden kan koncentrere sig fuldt ud om at være bagklog om trænernes dispositioner på god journalistisk facon. Han forestiller sig ikke, at han kaster sig over trænergerningen igen med det første.

»Sådan som det har kørt med den her fyring, har det været meget skuffende. Så nu vil jeg lige nyde ferien og tænke over tingene. Jeg skal også snart være far, og så er der sikkert andre ting, der kommer til at fylde mere.«

0 Kommentarer