Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:08 26.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Flemming Splidsboel modtager DR-pris for sin formidling

Flemming Splidsboel modtager DR-pris for sin formidling

Bjarne Bergius Hermansen/DR

Årets modtager af DR’s Rosenkjærprisen er Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

Prisen og de 50.000 kroner modtager han for sin formidling af krigen i Ukraine. Han har over de seneste 16 måneder givet over 1.000 interviews til danske medier om konflikten.

”Flemming Splidsboel har været ansigtet og stemmen, der igen og igen har hjulpet os med at blive klogere på ikke blot krigen, men også de samfundspolitiske forhold i de to lande. I krigen bliver usandheden altid et våben, men Splidsboel har med sin enorme viden om den del af verden, der udgør det gamle Sovjetunionen, og med stor faglig integritet og upartiskhed formået at øge vores kendskab til både Rusland og Ukraine,” lød det blandt andet i Rosenkjær-komitéens motivering, skriver DR i en pressemeddelelse.

Priskomitéen fra DR har i år bestået af udlandsjournalist Steen Nørskov, redaktør Thomas Vinther Larsen, værterne og tilrettelæggerne Alberte Clement Meldal og Carsten Ortmann og forkvinde for komitéen redaktør Hanne Barslund.

Rosenkjærprisen er blevet uddelt i 60 år og gives til en person, der evner at gøre vanskeligt stof tilgængeligt for et bredt publikum på levende og forståelig vis.

Det er anden gang i år, Flemming Splidsboel bliver hædret med en stor kommunikationspris. I april modtog han Forskningskommunikationsprisen 2023 og 200.000 kroner uddelt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder