Flemming Rose missede Cavling for tredje gang

Selv om 27 journalister havde foreslået Flemming Rose til Cavlingprisen, var han ikke blandt de fem nominerede til prisen, da de blev offentliggjort i dag. »Jeg kan ikke se, at der er nogen større i dansk journalistik,« siger journalist, der har foreslået Rose tre gange

»Det er jeg ked af. Jeg har indstillet ham tre gange, og han har ikke fået den endnu.«

Sådan lyder det skuffet fra journalist på Weekendavisen Klaus Wivel, der sammen med 27 andre journalister havde foreslået Jyllands-Postens Flemming Rose til årets Cavlingpris.

Blandt underskriverne optræder blandt andre DR-værterne Adam Holm og Martin Krasnik, forfatter Peter Øvig Knudsen, Lars Trier Mogensen fra Føljeton og Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg.

Men tidligere i dag offentliggjorde Cavlingkomiteen hvilke fem journalistiske projekter, der er i spil til prisen – og her var Flemming Roses navn ikke i blandt.

Ingen større i dansk journalistik

Klaus Wivel mener, at Flemming Rose er selvskreven til prisen, fordi han med karikaturtegningerne af Muhammed i Jyllands-Posten i 2005 har været involveret i en af de mest betydelige journalistiske sager i verden de sidste ti år.

»Jeg kan ikke se, at der er nogen større i dansk journalistik,« siger han.

Det er tredje gang Klaus Wivel tager initiativ til at foreslå Flemming Rose.

Han erkender, at det nok ville have været mere oplagt at give Flemming Rose prisen tidligere.

Indstiller gerne igen

I år er anledningen udgivelsen af debatbogen Hymne til Friheden.

»Han blev indstillet de andre år og vandt ikke. Derfor indstillede vi ham igen i håb om, at man kunne omgøre den beslutning,« siger Klaus Wivel

Indstiller du ham igen næste år?

»Ja, men kun hvis der er en anledning. Der skal være en god bog eller en artikelserie – så vil jeg meget gerne.«

Formand for Cavlingkomiteen Kirsten Pilgaard ønsker ikke at udtale sig om kandidater, der blev sorteret fra i forbindelse med nomineringen.

»De fem, vi har valgt, er de bedste. Men der er også mange gode kandidater blandt dem, der ikke er nomineret,« siger hun.

11 Kommentarer

Carsten Hansen
22. DECEMBER 2015
Flemming Rose må have en
Flemming Rose må have en samvittighed som er sort som kul. Han er meget intelligent og særdeles veltalende. Her kan almindelige mennesker ikke være med. Det er netop problemet. Han har været dybt skadelig for Danmark. Han har fået "hån, spot og latterliggørelse" til at fremstå som ytringsfrihed, hvilket det slet ikke er. Det at håne og tilsvine mennesker er ikke ytringsfrihed, det er blot grovheder, som ville gøre mennesker ulykkelige og kede af det, hvis det virkeligt blev praktiseret. Hvad skal det dog til for. Men vi er blevet forblændede.

Hvis den mand nogensinde får en pris vil det være skammeligt.
Lars Dideriksen
19. DECEMBER 2015
At blindt forsvare
At blindt forsvare Muhammedtegningerne og ophøje dem til noget, de slet ikke er, burde ikke give direkte adgang til Cavlingprisen. Tværtimod. JP's ærinde i alt denne ballade har været pinlig fra dag ét. Og hvad har det med god journalistik at gøre? Det er vel det, som Cavlingprisen gives for?
Ib Keld Jensen
17. DECEMBER 2015
Cavling-komiteen misser nok
Cavling-komiteen misser nok engang muligheden for at deltage i den vigtige diskussion, der følger af at holde konkrete journalistiske produkter op mod hinanden. Det er patetisk at høre skiftende Cavling-formænds rygmarvsreaktion afvise at kommentere på fravalg. Kan vi ikke snart få en komité og en formand, der tør stå på mål for sine prioriteringer til glæde for den gode demokratiske debat og for journalistikken.
Komitéen kommer til at fremstå som en magfuldkommen lukket klub, og det er så lang fra i fagets ånd.
Flemming Ytzen
16. DECEMBER 2015
Cavling-komiteen er dumpet
Cavling-komiteen er dumpet noget så eftertrykkeligt
Peter Nielsen
15. DECEMBER 2015
@Hej Anders.

@Hej Anders.

Ja. Og flot follow-up fra Anne-Marie :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206950476973149&set=a.10200567274397074.1073741827.1015285177&type=3&theater

Har selv taget det som cover-billede på min www.fb.com her i anledningen af julen etc. Giver mig bare sådan en dejlig følelse hvergang ser det billede.

Flere