Flemming Rose missede Cavling for tredje gang

Selv om 27 journalister havde foreslået Flemming Rose til Cavlingprisen, var han ikke blandt de fem nominerede til prisen, da de blev offentliggjort i dag. »Jeg kan ikke se, at der er nogen større i dansk journalistik,« siger journalist, der har foreslået Rose tre gange

»Det er jeg ked af. Jeg har indstillet ham tre gange, og han har ikke fået den endnu.«

Sådan lyder det skuffet fra journalist på Weekendavisen Klaus Wivel, der sammen med 27 andre journalister havde foreslået Jyllands-Postens Flemming Rose til årets Cavlingpris.

Blandt underskriverne optræder blandt andre DR-værterne Adam Holm og Martin Krasnik, forfatter Peter Øvig Knudsen, Lars Trier Mogensen fra Føljeton og Politikens kulturredaktør Rune Lykkeberg.

Men tidligere i dag offentliggjorde Cavlingkomiteen hvilke fem journalistiske projekter, der er i spil til prisen – og her var Flemming Roses navn ikke i blandt.

Ingen større i dansk journalistik

Klaus Wivel mener, at Flemming Rose er selvskreven til prisen, fordi han med karikaturtegningerne af Muhammed i Jyllands-Posten i 2005 har været involveret i en af de mest betydelige journalistiske sager i verden de sidste ti år.

»Jeg kan ikke se, at der er nogen større i dansk journalistik,« siger han.

Det er tredje gang Klaus Wivel tager initiativ til at foreslå Flemming Rose.

Han erkender, at det nok ville have været mere oplagt at give Flemming Rose prisen tidligere.

Indstiller gerne igen

I år er anledningen udgivelsen af debatbogen Hymne til Friheden.

»Han blev indstillet de andre år og vandt ikke. Derfor indstillede vi ham igen i håb om, at man kunne omgøre den beslutning,« siger Klaus Wivel

Indstiller du ham igen næste år?

»Ja, men kun hvis der er en anledning. Der skal være en god bog eller en artikelserie – så vil jeg meget gerne.«

Formand for Cavlingkomiteen Kirsten Pilgaard ønsker ikke at udtale sig om kandidater, der blev sorteret fra i forbindelse med nomineringen.

»De fem, vi har valgt, er de bedste. Men der er også mange gode kandidater blandt dem, der ikke er nomineret,« siger hun.