search

Flad struktur

Jeg er ingen stor tilhænger af menuer på websider (og alle andre steder for den sags skyld - med restauranter som en mulig undtagelse).

Jeg er ingen stor tilhænger af menuer på websider (og alle andre steder for den sags skyld – med restauranter som en mulig undtagelse).

Jeg bruger dem sjældent og generelt er der mange brugervenlighedsproblemer med dem – næsten uanset, hvordan man konstruerer dem.

Et af de største problemer er, at menuer understøtter den gammeldags mappe-tænkning, man i nettets første tid naturligt overtog fra papirverdenen og fra styresystemer som Windows. Men ideen om, at indhold hører hjemme i mapper er – forhåbentlig – på vej til at dø. Tjenester som Gmail , Google Reader og del.icio.us vænner langsomt med sikkert brugerne til, at indhold med fordel kan organiseres ved hjælp af nøgleord (tags).

Desværre tager "Mappens død" lige så lang tid som en dødscene i en opera.

Når man tænker på antallet af windowsbrugere er det simpelt hen utroligt, at ingen har lavet et fornuftigt nøgleordssystem, så man kan finde filer på sin egen harddisk.

Læs mere om det på den glimrende blog Kollaborativ.dk

Helt leve uden menuer kan man vel ikke. Selv Computerworld har en menu – (selvom den er godt gemt af vejen). Og vi får også en menu på Journalisten.dk i version 2.0. Men den bliver flad som en tromlet pandekage.

Her er den foreløbige menu: 

______________________ 

  • Nyheder
  • Blogs
  • Magasinet
  • Guider
  • Temaer

—————————

  • Job
  • Pressekontakt
  • Om Journalisten

_______________________

Menuen bliver en vandret top-menu (faneblade) og der bliver hverken brug for en sekundær navigationsbjælke eller for drop down-menuer.

Her en kort gennemgang af, hvilke sider man kommer til, når man klikker på de forskellige menupunkter.

Nyheder

En oversigt over de seneste nyheder med mulighed for at bladre og sortere på mange forskellige måder. Man vil blandt andet kunne se lister over de mest læste nyheder og de mest kommenterede nyheder. Man vil have mulighed for ved hjælp af nøgleord at se lister over nyheder om bestemte emner.

Blogs

En oversigt over alle blogs på Journalisten.dk med det seneste indlæg fra hver blog. Også her vil der være mulighed for at se lister over de mest læste og mest kommenterede indlæg.

Magasinet

En oversigt over de seneste udgaver af fagbladet Journalisten med præsentation af de vigtigste historier og mulighed for at finde gamle numre og sortere artikler efter nøgleord mm.

Guider

Guider er et område, som jeg endnu ikke kan fortælle så meget om, bortset fra at indholdet her kun vil være tilgængeligt for medlemmer af DJ. Vi har en plan – men den er endnu løs i kødet. Guiderne bliver lanceret omkring 1. august.

Temaer

En oversigt over aktuelle journalistiske temaer, som vi har behandlet både på nettet og i bladet. Det kunne for eksempel være temaer om "Den hemmelige krig" og om gratiskrigen i avisbranchen.

Job

En oversigt over alle jobannoncer.

Pressekontakt

En oversigt hvor man hurtigt og nemt kan finde kontaktoplysninger på virksomheders informations- eller pressechefer mm. Vi har en række ideer til, hvordan vi kan gøre Pressekontakten til et meget anvendeligt værktøj.

Om Journalisten

Oplysninger om Journalisten og Journalisten.dk.

Tilbage står en række uafklarede spørgsmål, men den endelige struktur vil være fastlagt i begyndelsen af næste uge. Stay tuned.

Og så lige tilsidst et link til en god blog om usability .

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen