Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:33 30.08.2022 Christian Lindhardt

”Fjollet” at multimediedesign krævede det højeste gennemsnit

336 ansøgere var der til de få pladser på den engelsksprogede uddannelse som multimediedesigner på Erhvervsakademi Aarhus i Viby i år, og det sendte adgangskravet i form af karaktergennemsnittet helt i top.

11,7 skulle kommende studerende have i gennemsnit for at komme ind på uddannelsen, og det var det højeste i Danmark. Det forstår Lasse Giversen dog intet af. Han er senior brand designer hos Knowit Experience.

”Nogle af de bedste kreative mennesker, jeg kender, er ikke nødvendigvis nogle af dem, som var allerbedst i skolen, men de oplevede lige pludselig, at når de kom ind på denne her type faguddannelse, så var det faktisk der, de blev 12-talsstuderende,” siger Lasse Giversen til TV2 Østjylland.

Han kalder det fjollet at måle på karaktergennemsnittet.

”Du kan jo risikere med et højt karaktergennemsnit at vælge nogle ekstremt kompetente mennesker fra, der i øvrigt brænder for det her mere end nogen, der har været dygtige i grundskolen, hvor det handler mere om at være god til fysik, biologi eller tysk,” mener Lasse Giversen.

Og der kan være noget om snakken, for rektor for Aarhus Erhvervsakademi Anne Storm Rasmussen anerkender kritikken.

”Det er ikke vores ønske, at man skal have 11,7 for at komme ind på den her uddannelse. Det er det bestemt ikke,” siger Anne Storm Rasmussen.

SENESTE NYT

Flere nyheder