Firmaer og medier søger gratis arbejdskraft

Medier og firmaer søger praktikanter, der skal arbejde fuld tid og gratis. Vi bliver nødt til at dæmme op, lyder det fra hovedbestyrelsesmedlem.

Medier og firmaer søger praktikanter, der skal arbejde fuld tid og gratis. Vi bliver nødt til at dæmme op, lyder det fra hovedbestyrelsesmedlem.

Store Match-dag, hvor mediebranchen fordeler sine praktikpladser, er vel overstået. Men der er stadig firmaer og medier, der søger praktikanter – de har bare ikke lyst til at betale for dem. I det seneste nummer af fagbladet Journalisten kan man læse, at steder som a-kassen ASE, Jyllands-Posten og Danner Kommunikation søger praktikanter til at arbejde gratis eller for meget lav løn.

»Medierne presser citronen, det er helt tydeligt. Vi skal have kigget på det arbejde, der bliver udført til meget lave priser rundt omkring,« siger Jens Rossen, medlem af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, til fagbladet Journalisten.

I praktikantopslaget fra a-kassen ASE søger de en praktikant, der skriver godt og forstår at tilpasse sine artikler til bestemte målgrupper.

»Du er udadvendt og evner at få de bedste historier ud af folk. Du kan overholde en deadline. Vi kan tilbyde: 37 timer per uge inkl. lækker, sund og gratis frokost. Kr. 3500 per måned,« skriver de i opslaget.

Pressechef i ASE, Thomas Telving, kan ikke forstå forargelsen.

»Denne her stilling er slet ikke interessant for en uddannet journalist. Det er simpelthen et rigtig godt tilbud om at få noget på cv'et. Som regel er praktikpladser ulønnede. Vi giver løn, for så tager de jobbet mere alvorligt. Men det er mere undtagelsen, end det er reglen,« siger Thomas Telving til fagbladet Journalisten.

I et andet stillingsopslag fra Jyllands-Posten søger avisen en praktikant til sin erhvervsredaktion. Praktikanten skal researche, interviewe professionelle kilder formidle komplicerede emner i et tilgængeligt sprog. Stillingen er ulønnet.

Ifølge Jens Rossen fra DJs Hovedbestyrelse er det freelancerne, der bliver hårdest ramt, når medier og firmaer efterlyser gratis arbejdskraft.

»Selvfølgelig kan vi ikke se bort fra, at der er et marked, og at priserne er under pres. Men vi bliver nødt til at prøve at dæmme op for det,« siger han til Journalisten.

1 Kommentar

Sussie Briston
27. JUNI 2013
Hej

Hej
I tilbyder job med frokost. Vi står for levering af virksomheds frokost, vi sætter en ære i, at levere god & sund frokost til fornuftig pris. Hvad med en samtale med mig ?.


Venlig hilsen

Sussie Briston
CompleteGroup