Fire medietip fra Poul Erik Skammelsen

Journalisten beder mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er Poul Erik Skammelsens fire tip

Financial Times
"Jeg starter dagen med Financial Times på iPad. Den er vanvittigt velredigeret og giver et hurtigt overblik over de store udenlandske historier. Man får også nogle af de vigtige økonomiske nyheder, som ikke altid står allerøverst på de danske forsider. De dækker Europa enormt godt og specielt EU. Forleden dag lavede vi et indslag om kvinder, der drager i jihad. Den tanke fik jeg første gang om morgenen, da jeg læste Financial Times."

Die Zeit
"Jeg boede et års tid i Tyskland for nylig, hvor jeg blev meget glad for Die Zeit, som jeg stadig får på helt analogt papir. Den skal man læse, hvis man kan tysk. Det er der desværre mange, der ikke kan, og det skælder jeg dem så ud over. Det er en ugeavis lidt ligesom Weekendavisen, men med et andet udsyn. Eurokrisen lærte mig generelt, at man ikke kan nøjes med danske og engelsksprogede aviser – i hvert fald ikke, hvis man skulle dække det så tæt, som jeg gjorde. De amerikanske aviser forstod grundlæggende ikke, hvad det handlede om, og de fleste britiske var så anti-EU, at de var svære at bruge."

Realclearpolitics.com
"Jeg bruger meget realclearpolitics.com for at følge med i amerikansk politik. Specielt nu, hvor der er midtvejsvalg. Det er en opsamlingsside over, hvad der er af historier og meningsmålinger i andre medier, så det er et godt sted at få et hurtigt overblik."

The Signal and The Noise af Nate Silver
"Nate Silver forudså resultatet af det amerikanske valg med størst præcision. Han startede med at forudsige baseball-kampe med statistik, og hans bog handler om, hvordan man forudsiger ting på baggrund af statistik. Det lyder tørt, men det er virkelig interessant. Man ser altid verden ud fra sit eget perspektiv, og han beskriver, hvordan man skal se den igennem tal. Det handler, som titlen beskriver, om at adskille signalet fra støjen, hvilket er meget relevant for vores fag. Alle ved, hvor problematisk vi journalister kan have det med tal."

Poul Erik Skammelsen er tv-vært på TV 2's 22Nyhederne

0 Kommentarer