Fire medietip fra Nikolaj Rytgaard

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire tip fra Nikolaj Rytgaard 

Bose QuietComfort 25

Jeg er blevet ret glad for de her hørebøffer, der kan skabe ro i ethvert støjplaget storrumskontor. Kaare Sørensen har fortalt mig, at de optager lyden i lokalet, vender frekvensen på hovedet og dermed udligner larmen. Jævnt smart, hvis man vil lukke sig inde et øjeblik på redaktionen. De er også gode, når man laver telefoninterviews – eller skal ud og flyve langt. Der forsvinder støjen også. 

evernote.com


Folketinget

På sløve nyhedsdage går jeg ofte ind på Folketingets hjemmeside og begynder at bladre i bilag og ministersvar til Folketingets udvalg. Der gemmer sig næsten altid en nyhed. For eksempel at flygtningefamilier får markant mindre at leve for, end regeringen sagde i første omgang. Folketinget har en abonnementservice, så man kan få tilsendt præcis de dokumenter, man er interesseret i. 

ft.dk

Grafiske værktøjer

Datawrapper er min favorit, hvis man vil lave digitale grafikker nemt og hurtigt. Copy-paste blot tal fra Excel, og fire klik senere kan søjler, grafer og lagkager lægges på sitet. Infogr.am kan med fordel bruges, hvis man sidder med stort talmateriale – for eksempel alle data i en meningsmåling – der er bedre formidlet som grafik end som tekst. Thinglink er godt og simpelt, hvis man vil gøre et fladt foto interaktivt.

Dansk-Politik.dk

En Facebook-side, der dyrker alt det sjove, skæve og skøre, som dansk politik også er. Mange mediehuse taler om, at de vil kuratere nyhedsstrømmen for brugerne, altså udvælge det bedste. Det gør de med ironisk distance på Dansk-Politik.dk, der samler alt muligt godt fra lokale, nationale og sociale medier. Siden er styret af to socialdemokrater, men de spidder også egne partikammerater.

dansk-politik.dk

 

Nikolaj Rytgaard er politisk reporter på Jyllands-Posten og tidl. redaktør og medskaber af Berlingskes politiko.dk, som han for nylig fik Dona-prisen for

Foto: Liselotte Sabroe

0 Kommentarer