Fire medietip fra Nadia Nikolajeva

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er Nadia Nikolajevas tip

BuzzFeed

At tjekke BuzzFeeds ”Trending”-liste er et indgroet morgenritual for mig. Der kan siges meget ondt om det amerikanske medie, der er kendt for artikler i listeform, GIFs og ”Hvem er du fra Venner”-quizzer. Men jeg elsker, at de tager deres målgrupper komplet seriøst med niche-universer, der er fyldt med originalt, underholdende og brugbart indhold. Deres Big Stories-sektion gemmer også på skatte.

New Tech City 

Denne korte, amerikanske podcast om vores forhold til teknologi er en ugentlig luksus for mig. Værten Manoush Zomorodi formidler på en personlig og sympatisk måde. Hun er ret god til at finde de helt rigtige gæster fra den brogede techbranche og få åbnet dem op, så de afslører hemmelighederne bag eksempelvis design af vanedannende spil-apps.

Lacma_museum

Snapchat er et af mine foretrukne arbejdsredskaber, fordi det er så umiddelbart og kreativt. Der er mange stærke spillere at finde inspiration hos, men min favoritprofil tilhører uden tvivl Los Angeles County Museum of Art (brugeren hedder lacma_museum). De deler billeder fra kunstsamlingen, som de så typisk ”pynter” med sangtekster eller popkulturelle slogans, så det får et nyt udtryk. Det er så sjovt og enkelt, og jeg screenshotter som en trofast fan, hver gang de deler noget.

Lydavisen.dk

Et lille lifehack herfra: Når du står og bakser med maden i køkkenet, så find en artikel på lydavisen.dk, hvor Weekend-avisens formidable artikler er indtalt og tilgængelige helt gratis. Et kvarters tid senere ved du noget, du ikke anede, du ville vide. En genvej til perspektiv og overblik efter en travl uge. 

Nadia Nikolajeva er social medie redaktør ved Metroxpress

Foto: Lasse Bak Mejlvang, Metroxpress

0 Kommentarer