Fire medietip fra Max Melgaard Glavind

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire tip fra Max Melgaard Glavind, kulturredaktør på Nordjyske Medier

Dfi

Filminstituttets site bruger jeg enormt meget. Det sker ofte, at jeg står og skal bruge en topnote eller en små-nyhed, hvis der er et hul, som skal fyldes ud i morgendagens avis. Men siden er også nyttig, når man skal forestille at interessere sig for film. Og som filmanmelder ser jeg jo 50-75 styk om året. Det er også rart at vide en lille smule om det, man skriver om. 

dfi.dk 

Flightradar24

Her kan man følge med i alverdens fly, når de er på vej. Jeg bruger den ofte, hvis jeg kender nogen, der er på flyrejse. Så kan jeg følge med i, hvor langt de er kommet. Det er praktisk, når man skal have gæster fra København, som kommer med fly. Jeg ved som regel, at når de krydser Kattegat-kysten øst for Aalborg, så kan jeg godt starte bilen og køre i lufthavnen efter gæsterne. Så ankommer vi samtidig til ankomsthallen.

flightradar24.com

Dailynk

Findes der noget mere udsyret end Nordkorea? Nej vel. Jeg elsker, når nyhedsudsendelserne viser nyheder fra Nordkorea – især hvis der også optræder nordkoreanske tv-oplæsere. Det er totalt grineren. Dailynk.com er nyheder fra det hermetisk lukkede land. På trods af at det er fjenden – Sydkorea – der står bag, så giver sitet faktisk et godt og nuanceret billede af det lukkede land. Tror jeg. For jeg har jo ikke selv rapporteret derfra. Endnu.

dailynk.com

Wikitravel

Indeholder oplysninger om uendelige mængder af fjerne rejsemål. Den er en guldgrube af overflødige oplysninger – noget, jeg også samler på. Men den er først og fremmest min kilde til at finde inspiration til, hvor den næste rejse skal gå hen. Det sker jo, at man får en smule fritid i dette fag. Og ferier skal skisme ikke bruges derhjemme. Det er konen under armen og så af sted.

wikitravel.org
 

0 Kommentarer