Fire medietip fra Lars Dinesen

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire tip fra Lars Dinesen, journalist og aftengeneral på Metroxpress (Rettet 10/3 kl. 11.27)

i100.independent    

Britiske Independents virale lillesøster er en liste med 100 eksempler på inspiration til, hvordan du gør din historie delbar på de sociale medier. Oftest med afsæt andetsteds end den klassiske kombination af 'rubrik-og-billede'. Sidens grafer, kort og lister har rod i moderskibets nyhedsdækning og har været en fast del af mit feed siden i100 blev lanceret i sommeren 2014.  

i100.independent.co.uk

99 percent invisible 

Ud af de 40 podcasts, som jeg abonnerer fast på, anbefaler jeg oftest denne velfortalte perle. Temaet er design i bredeste forstand. Formatet er på under 20 minutter og spænder fra Chinatowns herkomst til historien om Aids-sløjfen med det røde bånd. Begynd for eksempel med episode 145, der handler om 'the octothorp' #, der blev opfundet af amerikanske teleingeniører, før der var tænkt på hashtags. 

99percentinvisible.org

The Awl  

'Be less stupid’ er mottoet for dette lille newyorker-medie, hvor den 13 mand store redaktion består af nørder, der får helt frie tøjler. Det er et ‘rabbit hole’ for mig, hvor jeg gladeligt går fra at læse et sarkastisk essay om den tort, det er at bestille en helt almindelig sort kaffe fra en barista med Schnurrbart – og til en to-stjerners anmeldelse af dagens vejr i NY. Stærkt vanedannende.  

theawl.com

Headspace 

Når ens jobbeskrivelse mere eller mindre er at lide af professionel ADHD i newsroom, så er 10 daglige minutter med mindfulness et kærkomment anker. Rammer jeg bare omkring 20 sekunder med helt blank tavle undervejs, så kan jeg tydeligt aflæse det som mere overskud i min arbejdsdag. Som med alt andet narko er første gang selvfølgelig gratis. Prøv det – især, hvis du mener, du ikke har tid.

headspace.com

Rettet 10/3 klokken 11:27: Journalisten havde skrevet headspace.dk – men en venlig læser gjorde os opmærksom på, at sitet hedder headspace com.

2 Kommentarer

Christine Elisabeth Møller
10. MARTS 2016
Du har fuldstændig ret. Mange
Kære Michael Aage

Tak for din kommentar, du har fuldstændig ret. Mange tak for dit skarpe blik.

Mvh
Christine Elisabeth Møller
Redaktionsssekretær, Journalisten
Michael Aage
9. MARTS 2016
Jeg tror, han mener headspace
Jeg tror, han mener headspace.com - headspace.dk kræver en indsats;-)