Fire medietip fra Jonas Pröschold

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire medietip fra Jonas Pröschold, redaktør for sociale medier på Politiken

Quartz Daily Brief

Hver morgen vågner jeg op til et genialt nyhedsbrev fra Quartz – deres morgenbriefing. Det er en perfekt balance mellem de seneste internationale nyhedsudviklinger, debat­indlæg og dybdegående nyhedsanalyser. Det virker dermed både til de dage, hvor der er tid til en stor kop kaffe, og dem, hvor jeg bare skal ud ad døren.

qz.com/dailybrief

Unroll.me

Jeg er redaktør for nyhedsbrevet Dagens Overblik på Politiken, og jeg leder konstant efter inspiration til at gøre nyhedsbrevet bedre. Derfor er jeg efterhånden skrevet op til flere nyhedsbreve, end jeg kan tælle, og det gør hurtigt min indbakke uoverskuelig. Tjenesten unroll.me samler automatisk alle nyhedsbrevene i en mail og gør det nemt at afmelde uønskede nyhedsbreve igen.

unroll.me

Reddit.com

Reddit er en fantastisk hjemmeside, der bedst kan beskrives som en slags bruger-kurateret forside til internettet. Alle kan sende links og billeder ind til forsiden og specialiserede fora, ­og det skaber interessefællesskaber, der kan være alt fra vildt inspirerende til perfide. Men om ikke andet er det en god måde at bryde ud af det ekkokammer af ligesindede, som Facebook til tider kan blive.

reddit.com

99% invisible

Jeg er tosset med podcasts som ’Serial’, ’This American Life’ og ’Radiolab’. Men afsnittene varer ofte over en time, og det kan godt være en udfordring, hvis man gerne vil høre hele fortællingen på en hurtig cykeltur. 99% invisible er en genialt formidlet podcast om design og arkitektur – og så er afsnittene sjældent længere end 25 minutter.

podcast   

0 Kommentarer