Fire medietip fra Jamilla Sophie Alvi

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire medietip fra Jamilla Sophie Alvi, forproduktions-redaktør på TV 2 Østjylland

Randers-gruppen 

Er du i tvivl om, hvad ganske almindelige mennesker (altså majoriteten, du ved, alle dem, som vi ejerlejligheds syver-stol-agtige journalister gerne vil lave journalistik til) egentlig går op i, er den lukkede gruppe med 25.000 randrusianere din nye ven. Her diskuteres hundelorte, arkitektur, politik, opklares tyverier, hates butiksejere – og bølgerne går højt. (Facebook)

The Moth

Jeg løber længere med en god historie i ørerne. Og det er her, The Moth kommer ind i billedet. Start med ’Bicycle Safety on Essex’ fortalt af Richard Price – forfatter på kultserien ’The Wire’ – den handler om hans oplevelser fra bagsædet af en politibil i New York. (Podcast)

Trello

Jeg er redaktør for en nyetableret gruppe reportere og fotografer. Vi er vagtsat en uge ad gangen til at lave journalistik, der får kaffekopperne til at klirre og giver indhold til kantinesnakken til alle vores platforme.
Derfor flyver der rigtig mange historier, idéer og lanceringsplaner rundt i lokalet. Trello er en genial og enkel projektstyringsapp. Brugbar – selv for struktur-udfordrede personer som mig. (App)

Olfi

Hvis du går og drømmer om at starte dit eget lille journalistiske nichemedie, er det interessant at følge Peter Ernstved Rasmussens arbejde for at dække forsvarsområdet kritisk på olfi.dk. Jeg har til min egen overraskelse læst flere artikler om kampfly. Det taler for sig selv. Olfi.dk

Jamilla Sophie Alvi er forproduktions-redaktør på TV 2 Østjylland

0 Kommentarer