Fire medietip fra Anders Kjærulff

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er Anders Kjærulffs tip

The War Nerd

Et fabelagtigt usentimentalt blik på krig og krigens forretninger, brølende velskrevet af den mystiske Gary Brecher alias John Dolan. Her kan danske journalister for eksempel lære lidt om, hvad det egentlig er for et lortekampfly, vi er i gang med at bruge tocifrede milliardbeløb på. Du kan få et kynisk, hårdt blik på konflikten mellem os og ISIS – eller høre mere om, hvordan man omgår et spiritus-forbud i Kuwait. 

http://pando.com/author/garybrecher/

Tinfoil for Facebook

Jeg stoler ikke på apps. Facebook og Facebooks Messenger kræver for eksempel adgang til din mikrofon, dit kamera, din kalender, din telefonbog, alle dine kontakter og alle dine sms’er. Men der er heldigvis et simpelt gratis alternativ, hvis du vel at mærke bruger en Android-telefon og er en mistroisk, paranoid sølvpapirshat som mig. Med ’Tinfoil for Facebook’ kan du fortsætte med at sende beskeder uden at afgive vital, privat information til mennesker, du ikke kender.

Matt Drudge 

Matt Drudge er republikanernes mand og stod bag Monica Lewinsky-afsløringerne. Han er ultratabloid, stærkt højreorienteret og hader tydeligvis Obama af et sort, manipulerende hjerte. Men hans website er fremragende. Hurtigt, simpelt sat op, uden pjat og flash og fyldt med fantastiske links, også til alle andre medier af betydning i hele den engelsksprogede verden. 

drudgereport.com 

Electronic Frontier Foundation 

Jeg kan anbefale dig at kigge langt, dybt ind hos Electronic Frontier Foundation, der har mere end en finger med i spillet på blandt andet ’SecureDrop’, den eneste elektroniske måde at sikre kilder total anonymitet på. Masser af tips og tricks her. Jeg ved godt, at du og DJ er skingrende ligeglade, men det burde I ikke være. I den stadig yderst fungerende og snart udvidede logningsbekendtgørelses tid handler det faktisk om kildebeskyttelse.

https://ssd.eff.org/en 

Anders Kjærulff er vært på ’Aflyttet’ på Radio24syv

Foto: Radio24syv

0 Kommentarer