Fire medietip fra Anders Haubart Madsen

Journalisten beder en række mediemennesker afsløre guldkornene i deres browserhistorik, magasinholder og app-samling. Her er fire tip fra Anders Haubart Madsen, freelancejournalist og medstifter af limboland.dk

IDFA’s bagkatalog

Jeg finder inspiration til at udfordre min digitale fortælleteknik hos den hollandske filmfestival IDFA, der har et bugnende katalog af interaktive dokumentarprojekter. Gå på 3D-opdagelse i højhuse fra hele verden med Highrise eller leg detektiv i Fort McMoney. Med overgangen fra avis til net er den bedste måde at fortælle en historie ikke nødvendigvis med en vertikalt rullende tekst. 

doclab.org/category/projects

American Press Institute 

Glem ikke nyhedsbrevet! Nyhedsbreve giver ro og overblik i virvaret fra sociale profiler og konstant opdaterede nyhedsmedier. I nyhedsbrevet fra American Press Institute får jeg et fremragende indblik i fremtidens journalistik og smagsprøver på de væsentligste historier fra Nieman Lab, Poynter, og journalism.co.uk.

americanpressinstitute.org/

Illegal!

Stoffer skal afkriminaliseres. Det er ellers ikke en holdning, jeg altid har delt, men efter at jeg har læst artikler om alt fra en opfinder af psykedeliske stoffer til dating på MDMA (syntetisk stof, red.), er jeg blevet overbevist med noget så simpelt som fængende fortællinger. Magasinet er blottet for moralske pegefingre og fortalt med hjertet – noget, mange interesseorganisationer og virksomheder kunne lære af.  

illegalmagasin.dk

Pocket app

Det her kommer til at lyde som en reklame for shampoo. Men efter at jeg har lært at bruge denne app, river jeg mig ikke længere i håret over manglende wifi på mine mange fly-, bus- og togture. Så læner jeg hovedet tilbage og læser fra de links, jeg har gemt til offline brug på min iPad fra platforme som longform.org, Medium, Fusion, The Next Web, Vice, Aeon, The New Yorker, El Pais og mexicanske Nexos. 

getpocket.com

 


Foto: Miklos Szabo

 

0 Kommentarer