Fire kendt skyldige i terrorplaner mod JP/Politiken

Fire mænd fra Sverige er netop fundet skyldige i terrorplaner mod JP/Politikens Hus i 2010. Planen var angiveligt at slå så mange mennesker som muligt ihjel med en maskinpistol og et håndvåben.

Fire mænd fra Sverige er netop fundet skyldige i terrorplaner mod JP/Politikens Hus i 2010. Planen var angiveligt at slå så mange mennesker som muligt ihjel med en maskinpistol og et håndvåben.

De fire mænd fra Sverige, som er anklaget for terrorplaner mod JP/Politikens Hus i 2010, er blevet fundet skyldige. Strafudmålingen følger senere, skriver politiken.dk. Men anklager Gyrithe Ulrich udtaler: »Vi kan lægge til grund, at terrorforsøg straffes med 12 års fængsel.«

Forud for dommen havde justitsministeren godkendt, at de tiltalte kunne dømmes efter den strengeste terrorparagraf, som Journalisten.dk tidligere har skrevet. Rigsadvokaten oplyste, at de fire mænd ville blive tiltalt for »at ville dræbe et ukendt antal personer« omkring årsskiftet 2010/2011.

Rigsadvokaten meddelte også, at terror-planerne tilsyneladende havde til formål at »destabilisere eller ødelægge et lands grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer«.

De tre af mændene blev anholdt af politiets aktionsstyrke i en lejlighed i Herlev den 29. december 2010. På det tidspunkt havde politiet allerede fjernet en maskinpistol med lyddæmper, 200 plastikstrips, 108 skud og en 9 millimeter pistol i bagagerummet i mændenes Toyota.

Sidste uge udtalte anklager Gyrithe Ulrich, at hun fandt »det bevist, at der er skyldige i den rejste tiltale.«

En af de anklagede – 38-årige SZ – havde inden dommen delvist erkendt, at der blev lagt planer om et attentat, men hævdede, at det var ren fantasi. En anden forklarede, at han blot kørte til Danmark for få repareret en defekt maksinpistol, og sidste mand, som har udtalt sig i sagen, påstod, at han troede, at bilturen ville gå til en moske nord for Stockholm og ikke Danmark.

Politiet og den svenske og danske efterretningstjeneste har dog haft en anden vurdering af sagen. Du kan se en animationsvideo med en rekonstruktion af forløbet op til det formodede angreb her.

0 Kommentarer