Fire fyringer på Berlingske Tidende

Et ansættelsesstop og nedlæggelse af ubesatte stillinger  bragte antallet af regulære fyringer på Berlingske Tidende ned på fire, skriver avisen i en pressemeddelelse.

Et ansættelsesstop og nedlæggelse af ubesatte stillinger  bragte antallet af regulære fyringer på Berlingske Tidende ned på fire, skriver avisen i en pressemeddelelse.

Pressemeddelelse fra Berlingske Tidende 

Berlingske Tidende har i dag meldt ud til medarbejderne om gennemførelsen af de sidste af de planlagte besparelser for 2007 og 2008.
Det Berlingske Officin meldte i november en samlet spareplan ud på 350 stillinger. Heraf skulle 57 stillinger findes på Berlingske Tidende A/S.

Planen for Berlingske Tidende indebærer nedlæggelse af i alt 33 stillinger på det redaktionelle område og 24 stillinger på det kommercielle område. I perioden fra november til april blev de første 22 stillingsreduktioner fundet primært gennem et ansættelsesstop og nedlæggelse af vakante stillinger.

I dag er Berlingske Tidendes medarbejdere blevet orienteret om udmøntningen af de sidste 35 stillingsnedlæggelser heraf 15 på det kommercielle område og 20 på det redaktionelle område.
Ved omorganiseringer, fratrædelsesaftaler og yderligere nedlæggelser af vakante stillinger er det lykkedes at nedbringe antallet af egentlige afskedigelser til fire på Berlingske Tidende. De fire afskedigelser sker på det redaktionelle område.

– Det er naturligvis altid trist at skulle foretage personalereduktioner, men nu står vi endnu bedre rustet til at fortsætte den positive udvikling, Berlingske Tidende har været inde i siden 2005, siger adm. direktør Peter Lindegaard

– Der er ingen tvivl om, at spareplanerne i en periode har ligget som en skygge over stemningen på redaktionen, selv om der er blevet produceret professionelt stærke aviser også i de seneste måneder. Det kan selvfølgelig mærkes, når en gruppe medarbejdere med værdifuld erfaring og viden forlader avisen. Nu hvor spareplanen er på plads, og vi kender det fremtidige redaktionelle hold, tager vi fat på næste store udviklingsprojekt for Berlingske Tidende, som vil være udviklingen af en tæt redaktionel integration og sammenhæng mellem den trykte avis og Berligske Tidendes aktiviteter på Internettet, siger ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Peter Lindegaard på tlf. nr. 2540 2221 Ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen på tlf. nr. 21410000
 

0 Kommentarer